[]

kimseye ihtiyaç duymamak mı sevdiklerinle başarmak mı?

sizin için hangisi daha önemli, değerli; hangisini tercih edersiniz?

hayatınızı birilerine ihtiyaç duymadan idame ettirmek mi sizi daha mutlu/huzurlu/başarılı kılar yoksa başardığınız şeyleri etrafınızdakilerle, sevdiklerinizle başarmanız mı sizin için daha değerlidir?

"ben bunu yalnız becerdim!" demek mi sizin için daha önemlidir yoksa "sevdiklerim olmasa bunu başaramazdım, iyi ki yanımdalar" demek mi?

 
bir şeyleri tek başıma başarabilmek benim için her zaman daha kıymetlidir. çünkü herkes gidebilir, her ilişki bitebilir ve kendine kalan yine sensindir.


  • fragile lady  (28.11.16 23:19:58 ~ 23:20:17) 
tabii ki ben yaptım, ben başardım. ama sevdiklerim olmasa bunu başaramazdım da derim. illa işin içinde olmaları, beraber çalışmamız gerekmez. varlıkları yeter.ki tek çalışmayı tercih ederim.


  • runfor  (28.11.16 23:31:14) 
@dissendium, kendi başardığın şeyi de ailenle kutlayabilirsin; soru o değil.

senaryo 1: maratona hazırlanırken kimse sana özel olarak destek olmadı, arkadaşların senin antrenman saatlerine uygun plan yapmadı. sen kendin vaktinden arttırdın, çalıştın, birinci oldun.

senaryo 2: maratona hazırlanırken annen her sabah kalkıp yiyeceğini hazırladı, arkadaşların planlarını senin antrenman saatlerine göre düzenledi. bir sabah erken kalmak istemediğinde sevgilin arayıp uyandırdı antrenmana geç kalma diye. onların yardımı sayesinde birinci oldun.

bu iki senaryodan hangisini seçersin sorusu bu, "koşarken giydiğin ayakkabıyı nike yaptı başarıda onun da payı var" sorusu değil.
  • baba jo  (28.11.16 23:35:26 ~ 23:36:02) 
Benim tercihim sevdiklerimle birlikte başardım olurdu ancak gördüm ki sevdikleirmle başaramıyorum o yüzden ben yanlız başardım olmuşum hep.
Bence bunun 2 sebebi var dışarıdaki adam kendi çıkarına bakar sen insiyatif alsın kaç yıllık arkadaşım derken bir bakmışsın satmış,öbür taraftan fazlaca doğrucu aile bireyleri veya arkadaşlar bu kişiler senle kendilerine göre çekinilen veya yanlış birşey varsa yanlışa seninle birlikte hayatta adım atmıyorlar bu yüzden hep tek kalıyorsun.

Eğer birlikte başardım demrk istiyorsann anne baba hariç yaşıtın kan bağın akraban olmalı birlikte yetiştiğin anca bu türden insanlarla birlikte başarabilirsin
  • birdposing  (29.11.16 00:32:27) 
1. Çünkü 2.nin bi gerçekliği yok. Anan baban ve eşin dışında kimse senin iyiliğini gerçek anlamda istemiyor.


  • manuel mandalina  (29.11.16 00:33:38) 
BI kac seneye kadar herseyi hatta hiçbirşeyi salt ben bile yapmadım. Dediğim gibi şuan bi kaç senedir kendim birseyleri basarmaya calısıyorum fakat nasıl ağır bir şeyse çoğunlukla kendimi yılmış mahvolmuş görüyorum. Sonra kendi kendime aglıyorum yanımda sadece bir kişi olsa böylr olmayacak belki de diye ama şuan ki bu durumu da ben istedim. Malesef benim içinde bulunduğum seyi bende anlamlandıramıyorum.


  • fıytfıyt  (29.11.16 01:16:39) 
Sevdiklerimle birlikte başarmak isterdim, ama nedense hep tek başıma başarmak zorunda kalıyorum -ki ben teknik olarak tek başına enerji bulamayan, enerjisini başka insanlardan sağlayan bir yapıya sahibim. self motivation çok düşüktür bende. Ama nedense, etrafındaki insanlar senin başarısızlığından besleniyorlar, bu bi' şikayet değil durum analizi sadece. Birlikte çok daha iyisini yapabilecekken, yani ona aslında ihtiyaç duyarken yanında olmaması ve sen başardığında koşa koşa yanına gelmesi. işte insanın özü bu. O yüzden kimseye ihtiyaç duymadan başarabilen kişiler varsa aramızda o daha kıymetli. Ama sevdiklerinle başarmak çok daha değerli. Ben insanın başına gelenlerden(hayatın öğrettikleri yüzünden) ihiyaç duyduğu halde kendi kendine başarma tarafında koşuyorum hep. etrafımdakiler ''sen bunu yalnız becerdin'' diyorlar, bense keşke hiç becermeseydim de böyle olmasaydı diyor(d)um. Gelgelelim, artık takım çalışmasına bile tahammülü olmayan, yorumları bile sadece bana bakış açısı kattığı için dinleyen birisi haline geldim/geliyorum. çok acıklı.


  • mete kudur  (29.11.16 10:30:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.