[]

Arabacılara araba danışmaca

Selamlar, sevgiler herkese.

Şimdi şöyle ki, elimizde yaklaşık olarak 80000 TL gibi bir meblağ vardı. Uzun bir süre ikinci el C180 baktım ancak temiz, km'si az ve içi nispeten de olsa dolucana olan bir model gözüme kestiremedim, ki bunda kriterlere uygun olan araçların fiyatlarının nispeten daha yüksek bir bantta olmasının da etkisi çok büyük tabii ki.

Sonra, madem ÖTV zammı gelecek yılbaşında, sağlam bi zam gelmeden biraz daha bütçeyi zorlayıp bir 0 km arabaya yöneleyim dedim, bütçeyi de 90 küsür bine kadar esnettim kendimce, ne kadar akıllıca olduğu tartışılır. Gel zaman git zaman, Skoda Superb'in 1.4 150 bg style pakedine tabiri caiz ise hasta oldum. Bayiide falan da gittim gördüm içine bindim, hakikaten çok ama çok hoş bir araba.

Ama birden laaaaak diye geldi, yılbaşında gelmesi beklenen ÖTV zammı. Sonrasında benim beğendiğim araca yaklaşık bir 5bin TL kadar zam geldi. Şu anda mevzubahi Skoda'nın fiyatı 101bin, bayiide 97 civarına düşecektir diye düşünüyorum.

Burada eşim devreye girdi. "97 bin liraya Skoda almam. 100 bin lira verecek isem ya düzgün, adı sanı nispeten daha yüksek saygı duyulan bir markanın ikinci elini alırım, ya da baktım alamıyorum uğraşmam daha dandik bir şeyler alırım idare ederim" diyor. Kendisi de Nissan Qashqai'ye doğru seğirtiyor, malum, kadınlar ve yüksek araba merakları, ama bana Skoda Superb alınabilecek bir meblağa tutup da Qashqai'nin başlangıç paketinin iki üç eşantiyonlusunu almak mantıklı gelmiyor.

Aslına kalırsa benim araç tercihimin şekillenmesine etki eden faktörleri de burada saymak lazım. Hep 30 yaşına gelmeden, içinde kendimi "farklı" hissedeceğim (kulağıma aşk sözleri fısıldamasın tabii ki araba, lüks hissiyatı kasıt), performansını da beğeneceğim, dışarıdan bakıldığında "Vay babayın kemiği!" denilebilecek bir otomobil almak gibi bir ahdım var idi. Bunun yansıması olarak ilk önce C180 gibi bir düşüncem oldu ancak o düşünceden uzaklaşmamın hikayesi de yukarıda zaten.

Sanki uzatmamışçasına, uzatmadan sormak istediklerimi, yazdıklarımın ışığında sorayım:

1) 90 küsür binlik bir bütçede, Skoda Superb doğru bir tercih midir?
2) Bu bütçelerde, şahsın tercihlerini tatmin edebilecek alternatif bir araç bulunabilir mi? (En ucu açık soru bu olacak sanırım)
3) İkinci el C180 - Sıfır Skoda Superb ne derece sağlıklı bir karşılaştırmadır, eğer ki sağlıklı ise kazanan sizin gözünüzde kim olmalı?
4) Bu gibi tercihlerin arasında Nissan Qashqai'ye ne kadar yer var? Bu tercihi araya sokan eşimin ağzına metaforik olarak kürekle vurmam caiz midir?
5) Nihayetinde, bu gibi tercih sıkıntıları yaşayan bir şahsa gaipten gelen bir öneriniz olsa marka model olarak, ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler, emeğinize sağlık!

Edit: Eğer vaktiniz olursa, tercihlerinizde sebep belirtmeniz, ilerisi için beni aydınlatmanıza yardımcı olacaktır. Ekstra teşekkürler!!!

 
ne kadar sure kullanip satmayi dusunuyosunuz?
Superb ikinci elde olu bi arac
Bence de o fiyata dogru tercih olabilir ancak esinizin onerisi olan qashqai nin 2 nci eli cok kuvvetli. Ve yuksek araba trafikte ve sehir icinde bence her zaman avantajlidir.

boyle bi durumda kalsaydim hic dusunmem 2nci el az km li bir vw tiguan alir gecerdim.

ikinci elde kar bile edebilirsiniz satarken.
  • rentts  (28.11.16 15:40:28) 
1- 97 bin verip benzinli skoda superb çok yakar, üzer.
2- f30 kasa 316i
3- sağlıklı değil, c180 her türlü.
4- nissan'dan uzk dur.
5- 2. sorunun cevabı ile aynı 316i. benzinli yine ama klası var.
  • ada meltemi  (28.11.16 15:41:28) 
mazda 3 ve ya cx-3


  • 1917  (28.11.16 15:54:01) 
@rentts - Aslına bakarsanız ömürlük olmasa da en az bir 7 8 sene kullanabileceğim bir otomobil düşünüyorum, zira arabasına bağlı ve uzun süre kullanan birisiyim. Şu anki aracım 220bin km 1999 model VW Polo Classic dersem, az buçuk anlamış olursunuz. İş bu sebepten mütevellit, ikinci eldeki karlılık, seçimde nispeten geride bir faktör benim için.


  • alexander the one point five  (28.11.16 15:54:09) 
şu arabalara bir bak özellikle R DESİGN olanlara. 90-100 bin verebilcek durumda olsam kesinlikle bundan alırım şu an.

www.sahibinden.com
  • t joe  (28.11.16 15:54:18) 
vw'den devam et.
tiguan 2012 2.0tdi 4x4 dsg var daha tık demedi.
offroad a da gidiyor asfalta da...
üzmez seni..
  • rentts  (28.11.16 17:03:09) 
Skoda superb sahibiyim. Ablamda Nissan Qashqai var. Superb ile qashqai sınıf ve tür farkı nedeniyle kıyaslanamaz. kalite, sürüş konforu açısından sorarsanız superb her açıdan binilecek araçtır. 10 yıl kadar binerim diyorsanız alın geçin. Uzun vadede araçların ikinci el farkları çok fazla olmuyor. Alıp da iki yıl sonra satarım derseniz skoda dezavantajlı olur. o zaman da ikinci elini almanızı öneririm.


  • creepy  (28.11.16 20:45:23) 
-Eğer ikinci el'de çabuk satılsın diyorsan. superb ya da qashqai olur.
-yok benim için 2. el önemli değil diyorsan sıfır mazda 3'e bak. hatta test sürüşü yap. mazda 3 sedan gerçekten güzel.

  • komando kani var bende  (28.11.16 20:59:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.