[]

diş problemlerim

diş polikliniğine gittim. 2 sene önce yaptırdığım kanal tedavilerimin yenilenmesi gerektiğini söylediler. dip boşluklarına bakteri birikmiş. kafam çok karıştı başka bir dişçiye daha sorayım diye geçirdim içimden, röntgen çekmişlerdi, sonucu bana vermediler. yasal değilmiş. ayrıca diğer dişlerimin bir kaçında da çürük varmış onlara da dolgu yapılması gerekmiş. toplam da 1 buçuk milyarlık masraf çıkardılar. ne yapsam güvensem mi acaba?




 
başka yerlere de danış tabii ki


  • fragile lady  (28.11.16 13:21:40) 
Bence doğrudur. Kanal tedavisi aslında uzmanlık gerektiren bir konuymuş. Ama özeldeki birçok diş hekimi bunu yapıyormuş. O yüzden tedavi yanlış yapılmış olabilir. Enfeksiyon önemli bir konu.


  • dissendium  (28.11.16 13:24:05) 
doğrudur disendium doğrudur da bizdeki bu can her iki senede bir kanal tedavisi yaptırmaya dayanır mı? ayrıca bunların düzgün yapacağını nasıl anlayayım ben?


  • for day to break  (28.11.16 13:26:45) 
bir diş hekimi olarak yazıyorum özel bir poliklinikse -ki masrafa bakılırsa özel- röntgeninizi vermeme gibi bir yasa yok, sallamışlar, bence burdan bile güvenmeyin.

ikincisi mutlaka bir kaç yere daha sorun.

röntgeninizi alıp bana mesaj yoluyla atabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım, yine aynı şekilde hangi şehirdesiniz belirtirseniz, güvendiğim birileri varsa yakınınızda yönlendiririrm.
  • carabelli  (28.11.16 13:27:18) 
evet vermediler. üstelik parası neyse ödeyim dedim yine de vermediler. ben belki başka bir klinik tercih ederim, gittiğim her yerde röntgen çektircem sanki. şimdi tekrar isteyemem röntgeni çünkü ben ilçedeyim klinik ilde. ilk fırsatta röntgeni alıp size yollarım. teşekkürler.


  • for day to break  (28.11.16 13:29:50 ~ 13:30:49) 
Şimdi baktım, endodontist (ortodontist yazmıştım, düzelttim) olanlar yapıyormuş bu tedaviyi. Öyle bir hekime gidersen doğru yapar diye düşünüyorum. İkinci tedavi çok acımaz herhalde. Çünkü zaten sinirlerinin bir kısmı alınmış. Kökteki enfeksiyon aslında alınmayan sinirlerde oluşuyor diye biliyorum. Fiyatı araştır mutlaka. Antibiyotiğini de kullan çünkü enfeksiyon varken sinirler uyuşmayabiliyor.


  • dissendium  (28.11.16 13:31:24 ~ 13:49:47) 
dissendium bir çok bilgi yanlış hocam arkadaşı korkutmayalım.

öncelikle ortodontist değil endodontist kanal tedavisi uzmanı.
kökteki enfeksiyon alınmayan sinirlerden oluşmaz. muhtemelen kanal dolgusunun sızdırmazlığı iyi olmadığı için kök ucuna mikrobiyal geçiş olduğu için olur. sinir kalmış olsa çok ağrısı olurdu bu zamana kadar.
bahsedilen enfeksiyon kronik enfeksiyondur ve vücuda yayılıp sistemik enfeksiyon oluşturma ihtimali milyonda birdir. antibiyotik kullanımına yüz bölgesinde dışarıdan fark edilen bir şişlik yoksa gerek yoktur. işi bilmeyen hekimlerin hasta postalama metodudur antibiyotik.

for day to break bekliyorum röntgeni. iyi biri yaparsa acısız ağrısız bir uygulama olur bu arada hiç merak etme.
  • carabelli  (28.11.16 13:35:19) 
carabelli, dişimde ağrı var o yüzden yazdı antibiyotiği.


  • for day to break  (28.11.16 13:37:19) 
Ortodonti konusunda yanılmış olabilirim. Korkutmak gibi bir amacım yok. Kendi yaşadıklarımdan bahsettim. Ben de maalesef iki kez yaptırdım kanal tedavisi ve kendi hekimim açıkladı bunları.


  • dissendium  (28.11.16 13:40:46 ~ 13:46:08) 
dediğim gibi belirgin bir şişliğin yoksa antibiyotik tamamen plasebo etkisi gösterecek. ağrı kesmez çünkü antibiyotik. ağrın için ağrı kesici kullanman ve derhal tedaviye başlaman gerek yoksa sürekli tekrarlayacak. söylediğin enfeksiyon şeklinde enfeksiyon bir kapsül tarafından sınırlandırılmıştır ve dolaşımı yoktur ve dolaşımı olmayan bölgeye antibiyotik etki etmez.

dissendium, ofensif bir yorum yapmak istememiştim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
  • carabelli  (28.11.16 13:44:42) 
Disarida 30 liraya cekilen rontgene yasa,yasak falan diyen yere adimini bile atmayacaksin.git bir kac yerden fiyat al ne oldugunu sor.aklina yatan yere yaptir.en dogrusu ise kendine bir dis hekimi bul,surekli ona git.


  • duptıs  (28.11.16 13:46:41) 
@carabelli, sorun yok hocam.


  • dissendium  (28.11.16 13:48:06) 
Kanal tedavisi özenli ve işine hakim bir dişçi tarafından yapılmadığında sonradan sorun çıkarabiliyor. Hele ki sadece 2 sene dayanmış olması vahim bence. Çevrenize sorup referansla seçeceğiniz bir dişçiye gitmeniz daha iyi olur.


  • mikro patlama  (28.11.16 16:06:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.