[]

Sigara ve Oda

Selam akdenizliler.

Şimdi bir odamız var, bu odada bütün gün fosur fosur sigara içiliyor. Arada havalandırılıyor ama malumunuz pek de etkili olmuyor. Maalesef gece de bu odada yatan biri var. Ne yapsak da bu odanın kültablası gibi kokmasını engellesek ve havayı temizleyebilsek? Bunun için aletler falan var sanırım ama bir işe yaramazlar gibime geliyor. Aspiratör taktıralım diyenler var. Siz ne diyorsunuz?

p.s.: Ölmek istemiyorum lan genç yaşta.

 
bence havayı temizlemek yerine,herkes balkonda içsin sigarayı.hem farkedilmese de herkes 5-6 dal sigarayı azaltır,hem oda daha güzel ve temiz olur ayrıca gereksiz baş ağrısı ve can sıkıntısı da yok olur.emin ol bunu daha önce niye yapmadık diyeceksin.


  • piyiüçalanadam  (19.12.09 11:54:15) 
(bkz: tütsü)


  • kogan  (19.12.09 11:56:13) 
Yatılan odada sigara içilmemesini sağlamak, bunu bir prensip haline getirip arkadaşlardan anlayış beklemek, gerekirse tehditle dayatmak.

3 sene boyunca 29423 kişinin sigara içtiği evde odamı bu yöntemle korumayı başardım. Başka da bir yol yok.
  • ataturkiye  (19.12.09 11:58:09) 
mum sigara dumanını yutar derler ama hiç bilmem doğru mudur? Denemek lazım, odanın her köşesine birer tane mum dikin siz.


  • ocanal  (19.12.09 12:06:42) 
mum ve tütsü önerileri faydalıdır. mumu denemişliğim var çok içildiğinde birkaç tanesi faydalı oluyor. ama mekanik bir çözüm olarak cama şu dışarıya havayı çeken küçük fanlardan taktırabilirsiniz. kapaklı falan olanları varsa. ama en güzeli arkadaşların dediği gibi odada içmeyin hocam sigarayı insan yorgun uyanıyor sigara içtiği odada uyanınca. sana da yazık.


  • elnino  (19.12.09 12:19:13) 
Mum ve tütsü anca odanın sigara kokmamasını sağlayabilirler. Teknik olarak sigara'nın zehirli gazlarını vs... ekarte edebilmeleri mümkün değil. Batıl inanış o.


  • ataturkiye  (19.12.09 12:51:53) 
"Havalandırma sistemleri görünürde sigara dumanını temizlese de dumanın zararlarını ortadan kaldırmaz. Çünkü tütün dumanları hem gaz hem de partiküller(küçük parçacıklar) içerir. Bu partiküller sigara içilmiş ortamda -günlerce- kalabilir.
Duvarlara, mobilya ve kıyafetlere tutunan bu partiküllerin hiçbir havalandırma sistemiyle temizlenemediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Havalandırma sistemleri bu partiküllerin ve özellikle de gazların giderilmesinde yetersiz kalır."

kaynak: T.C. Sağlık Bakanlığı www.havanikoru.org.tr

dahası var mı? içmeyin <içtirmeyin>!
  • ikinoktayedi  (19.12.09 13:03:17) 
odanın içine camdan bir sigara odası yaptırın. sigara içecek olan orda içsin, hem muhabbetten kopmaz hem de görsellik engellenmez. hem de sigara dumanından korunmuş olursunuz.


  • cedric  (19.12.09 13:15:23) 
tek yolu o odada sigara içilmemesi, başka yolu yok gerçekten. kokuyu da asla tam anlamıyla yok edemezsiniz.


  • zen spider  (19.12.09 13:36:35) 
sigara içerken dumanı bi poşete filan üfleyin yada balona filan :) sonrada salın dışarı gitsin yada asın odanın sağına soluna süs gibi ilginçlik olsun


  • pposeidon1  (19.12.09 13:44:31 ~ 13:45:51) 
cereyan yaptırın. karşılıklı iki pencere gibi bi şey açın.

yere dökülen kül varsa onları süpürün. kül tablalarını odadan çıkartın.

mum, parfüm falan sıkma ki, havayı ne kadar temizleyebiliyorsun, onu bil. yok oda hiç havalanmıyorsa, sabaha kadar sigara dumanı soluya soluya, fazladan 2 paket sigara içiyo gibi olursun. o da kanser olma süreni kısaltır. kemoterapi ilaçları falan.. kanser olanlar çok büyük acılar çekiyorlar. aileleri de başka türlü acı çekiyor. sigaranın satışı tamamen yasaklanmalı...
  • erkan  (19.12.09 13:46:24) 
camdan içeri iki hortum geçir. bir hortum sigaradan çıkan duman için sigarayı takacak bir hortum olsun diyeri de içine çektiğin duman için bir hortum lsun. böylllikle de en az zararla atlatırsınız sgarayı. bu arada sigaranın ucunun takılacağı hortum yanmayacak bir hortum olmalı.


  • cedric  (19.12.09 13:54:35) 
hava temizliğiciler var.onlardan al bitane rahat edersin...


  • brnbrs  (19.12.09 14:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.