[]

Serbest Zamanlı Çalışılan İş Problemi

Selamlar. Size yaşadığım bir problemi anlatmak, davranışım hakkında fikrinizi almak istiyorum.

2 ay kadar önce bir arkadaşım kanalıyla bana bir internet sitesinden editörlük teklifi geldi. Daha önce hem bu işi hem de TV programlarında editörlük yaptığım ve paraya ihtiyacım olduğu için, yayımlanan yazı başına X lira ücret şeklinde bir anlaşmayla işi kabul ettim.

-Yazı göndermeye başladım; ancak yazılarım "yoğunluk" sebebiyle gönderme tarihimden 2 3 gün kadar sonra yayına alındı

-Gönderdiğim yazıların bir kısmı hiç yayımlanmadı. Sebebini sorduğumda yazıların çok güzel olduğunu; ancak ileri tarihte yayımlanacakları yanıtını aldım.

-İleri tarih oldu, yazılar güncelliklerini, haliyle değerlerini kaybettiler ve yayımlanöadılar.

-Ben tekrar muhatabıma ulaşarak yazıların beğenilmediği için mi yayımlanmadığını sordum. Tamamen beğenildğini, hayran kalındığını ancak yoğunluk, server çökmesi ve site bakımı dolayısıyla unutulduğu yanıtını aldım.

-Ödeme günü geldiğinde yayımlanmayan yazılarımın ücreti kaşeme yansımamıştı. Ancak işin daha da tuhafı bana söylenilen yazı başına X liranın değil, X liranın %75'inden hesaplanan toplam bir ücret yatırıldığını gördüm.

Anlayacağınız işe başlamadan önce kendi hesabıma göre 10X beklerken ve 10X'lik içerik göndermişken 5X gibi bir ücret aldım. (Sayılar farazi) Bu arada ödeme günü geldiğinde dediğime bakmayın. Söylenilen ödeme gününden 10 gün sonra yatırıldı bu bahsettiğim para da.

Bu olay üzerine, normalde ödeme yapılması gereken günden itibaren hiçbir yazıyı yazmadım. Onlar da niye yazmadın demediler. Bu şekilde olayı kapatmayı düşünüyorum. Bana verilmeyen eksik paranın peşinde değilim; ama çok büyük saygısızlık yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta ben gerçekten kaliteli iş yapan (bunu geçmişte çok daha büyük ve ülke çapında popüler oluşumlarda bu işi takdir edilerek yaptığıma dayanarak söylüyorum) biri olduğumu biliyorum. Bunu da geçtim, yeteneksiz ve başarısız biri olsam bile başta yapılan anlaşmaya uymamak sizce ayıp değil mi? Hem geç yayımlanması, hem ödemelerin tam ve zamanında yapılmaması.

Benim hareketimin çok profesyonelce olmadığının farkındayım; ama karşımdan profesyonellik görmediğim için böyle bir işe giriştim. Sizce yine de "Sizinle anlaşamayacağımı düşündüğüm için artık içerik göndermeyeceğim" minvalli bir terk/istifa/ayrılma maili göndermeli miydim? Hiç elim gitmedi vallahi ne yalan söyleyeyim.

Edit: Önemli olduğunu ve benim iletişime geçmeme sebebi olarka gördüğüm bir kısmı anlatmayı unutmuşum.
Şirkette muhatap aldığım ve gerçekten çok iyi bir insan olduğuna inandığım kişinin babası geçen hafta vefat etti. O yüzden "Niye bana böyle böyle yaptınız?" diyemiyorum. Kesinlikle ona değil, kuruma karşı biraz öfkem var; ama onun böyle bir halde olduğunu bilip de bu şekilde hesap sormak çok ayıp olur gibi geldi.

 
Oyle basa boyle tarak. Iyi yapmisiniz.
Bu tur davranislarda bulunan calisanlara hic iyi gozle bakmam ama bu olay bu sonucu hak etmis.

  • isott  (27.11.16 21:02:26) 
Sen ilkeli davranmışsın, onlar davranmamış. İstifa mailine girmeden önce bi sor bakalım, biz böyle anlaşmıştık, siz hayırdır? diye. Bunu beklentine istinaden değil, emeğine hürmeten yapmalısın. Diğer türlüsü tavşan dağa küsmüşten öteye gitmez. Hesap sor pls.


  • manuel mandalina  (27.11.16 21:03:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.