[]

Öğrenim Kredisi

Selam arkadaşlar. Öğrenim kredisi hakkında birkaç şey sormak istiyorum.

1) Öğrenim kredisinin faizi -geri öderken- yüzde kaç oluyor?

2) Öğrenim kredisini geriye öderken peşin (yapılandırmadan) ödemek istersek yine de faizli mi ödemek zorundayız?

3) Öğrenim kredisi çıktı ve hiçbir aylığı bankadan çekmediğimiz halde öğrenim kredisini yine kullanmış mı sayılıyoruz?

Cevap veren kişilere şimdiden teşekkür ederim.

 
1. faiz yıllık değişiyor. tefeye tüfeye göre değişiyordu yllar önce. hala öyledir muhtemelen. yani tek faizden yıllarca aynı oranda zamlanmıyor.

2. yine faizli ödüyorsun. ama peşin ödediğin için bir miktar indirim oluyor. yani aldığım kadarını ödeyeyim olayı yok peşin de ödesen.

3. para bankaya yatarsa krediyi kullanıyorsun demektir. bankaya yatmaması için başvuru onayı sonrası işlemleri yaptırmaman lazım.
  • mahone  (27.11.16 20:19:31) 
Peki, ben kredi çıktıktan bir yıl sonunda (yani bir yıl kredi kullandıktan sonra) başvuru yapıp kredimin iptal edilmesini istersem o zamana kadar aldığım paranın faizi hesaplanıyor ve yine taksitli veya peşin ödeyeceksem de iptal ettirdikten 2 yıl sonra geriye ödüyorum herhalde, değil mi?

Edit: Evet, kredi için sormuştum. Yanlış yazmışım. Düzelttim. Teşekkür ederim.
  • Barbaros59  (27.11.16 20:26:14 ~ 20:44:38) 
o konuda bilgim yok. faiz her türlü işler de geri ödemesi ne zaman başlıyor onu bilmiyorum. gerçi öğrenci olduğun sürece (veya işsiz) ödemeleri birer yıl birer yıl erteletebiliyorsun hep. tabii faiz işliyor yine.

bu arada burs ile kredi farklı. krediyi soruyorsun sanırım yine. çünkü bursun geri ödemesi olmuyor. kredinin geri ödemesi oluyor.
  • mahone  (27.11.16 20:38:40) 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.


  • Barbaros59  (27.11.16 20:46:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.