[]

ölüp toprağa karışacağımız gerçeği

Şimdi,

Din güzel bişi aslında, yok olmayacagını soyluyor. Sadece boyut değiştiriyorsun.

Ya peki böyle bir durum yoksa? bütün hatıralarımız-düşüncelerimiz-bizi biz yapan tüm nöronlar ölünce hicbisi kalmıcaksa ortada?

Yani yaptığımız hic bir seyin bir anlamı yoksa? all is vanity ise.? (bkz.ecclesiastes)

Yani yaşamamızın bir anlamı yoksa???

:(

napçaz?

 
Yaşamın bir anlamı var. Evrenin büyüklüğünü gördün. Bir taş olsaydın bunu fark edemezdin. Yapacağın şey sadece yaşamak.


  • dissendium  (27.11.16 20:16:44) 
yaşamanın neden bir anlamı olsun ki? sümüklüböceğin yaşamasının bir anlamı var mı ki senin olsun? "hasbelkader" gelişen beynin ve onun getirdiği bilincin seni hayatın anlamı olması gerektiğini düşüncesine itmesine neden bu kadar kolay izin veriyorsun?

yaşamanın bir anlamı olduğuna inanıyorsan bütün hareketini o anlam çerçevesinde planlaman ve uygulaman lazım. öyle değilse, bazı eylemleri neden yaptığına anlam veremiyorsan bırak her şey kendiliğinden olsun; bu sayede kaçınılmaz olan ölüme giden yolu kolaylaştırmış olursun.
  • baba jo  (27.11.16 20:18:49) 
hayatı örtecekse, bir mezarcı küreği,
ne diye taşıyorum, esrar dolu yüreği?
(a. şeref güzelyazıcı)
kendi kendini var edemedigin halde ölmek zor, agır geliyorsa bil ki bir hesap günü var. mezardan sadece bir kaç gün sonra cikaralan bazı kisilerdeki olagan üstü degisimleri bir arastirin.
  • 1adam  (27.11.16 20:35:35) 
Her halukarda olucez olum. Olucez ve ertesi gun caddeler yine ise gidip gelen insanlarla dolu olacak.


  • stavro  (27.11.16 20:59:47 ~ 21:00:40) 
Merhaba.

Senden ayaklaşık 5000 yıl önce yaşayıp kendisine tapınılan kimseler vardı.

Bunlar o kadar yüce kimselerdi ki mezarları piramit denilen ve aynı kutsaliyeti taşıyan devasa yapıtlar şeklinde inşa edilmişti.

Düşün, yaşarken Tanrı, öldükten bin yıl sonra bile tanrı! İsmine tapınılıyor. Bir insanın gelebileceği en yüksek nokta.

Şu anda hangi dili konuştuğunu bile bilmiyoruz. İsimlerini bilmiyoruz. Görüntüsü hakkında fikrimiz yok.

Sadece Tanrı-Kralların değil, o kadim tanrı-kralların asla yıkılmayacak imparatorluklarından bile geriye bir şey kalmadı. Hiçbir şey hem de. 3000 yıl süren bir medeniyetin ve onun Tanrı Krallarının tamamen yok olduğu gerçeği seni çıldırtmıyorsa kendi ölümünün hiçbir etkisi olmaz. :)
  • g man  (27.11.16 21:04:06) 
öldükten sonra önemsiz, evet. sadece yaşarken hayatı ve hayatın anlamını önemsiyorsun. öldükten sonra umurunda olmayacak, dolayısıyla o meşhur ingiliz otobüsünden bir alıntı yapayım: i.dailymail.co.uk


  • nathanieltroy  (27.11.16 21:07:34) 
bunları düşünme, aç bir koka kola keyfine bak tadını çıkar


  • monicapp  (27.11.16 21:20:58) 
alışıyosun. bence inanmak veya inanmamak daha mutlu/mutsuz etmiyor. sadece genel olarak inananlar daha mutlu. (bkz. cehalet mutluluktur) inansan da inanmasan da öküz gibi üzülüp hayvan gibi mutlu olduğun zamanlar oluyor/olacak.

he ateist birine göre inanan biri daha ümitlidir belki yarınından, mesela çaresizlik nedir bilmezdim gibi geliyor ben inançlı olsaydım. düşünsene ne kadar kötü durumda olursan ol sonsuz mutluluğu tadacağın ümidiyle yaşıyon. ölüm gibi bi gerçek bile alt edilmiş durumda. buradan bakınca zengin-fakir ayrımı halt etmiş diyor insan. öte yandan inanınca bu cazibe kayboluyor tabii. insanın içgüdüleri ve düşünce şekli henüz sadece kendini inandırmakla yeni biçim alacak kadar esnek değil.

özetle bi milyon sene sonra tekrar düşünürüz reenkarnasyon varsa
  • isimsiz uye  (27.11.16 21:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.