[]

Seviyesini tam olarak bilmeyen biri İngilizcesini nasıl geliştirir?

İngilizcem fena değil. Yani Amerikan dizilerini altyazısız %10 gibi bir fireyle anlayabiliyorum. İngilizce çoook derin olmayan muhabbetlerde bulunabiliyorum ve İngilizce metinleri çok komplike değillerse rahatça okuyabiliyorum. Ama özellikle kağıt üzerinde dil bilgisi ve konuşma seviyemi ilerletmek istiyorum. İngilizceyi kursta öğrenmediğim için seviyem hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden hangi konularda eksik olduğumu da bilmiyorum. Önerebileceğiniz testler, kaynaklar ya da yöntemler var mı?




 
  • dissendium  (27.11.16 15:11:38) 
kurslarda seviye tespit sınavları var. seviye tespit sınavının kalitesi kursun kalitesine göre değişiyor. onu dikkate alarak bir kursa git sınava gir.


  • steve rogers  (27.11.16 15:18:52) 
en guvenilir yol, IELST be TOEFL gibi seviye olcme sinavlari sanirim.
Her ikisi de parali testler. ilki, cogunlukla ingiliz, ikincisi de amerikan universitelerine giriste seviye belirleme sarti olarak istendigi icin genelde yurtisine okumaya gidecekler icin tercih ediliyor. Ama sanirim su siralarda iner uzerinde bol miktarda ucretsiz ornek testleri vardir her ikisininin de. Oradan baslayabilirsiniz.

Edit: seviye tesbiti, ingilizcenin gelisimi icin sart degil bu arada!!! eger eksiginin ne oldugunu bilecek durumda ise, mesala "yazi yazmak" oraya agirlik vereceksiniz. Yok, ben kelime hazmei gelistiricem derseniz, toefla hazirlik icin olan vocabulary kitaplarina bakacaksini. O da olmasi tugla ugu kalin olan oxford vs sozkuklerdde english-english/ veye english-turkish versiyonunu alip oradan kelime calisacaksiniz.

Edit2: yaazdiklariniza gore kelime dagarciginiz fena degil. Konusma da ilk zor kismi atlatmiiniz (cekingenlik/yanlis yapma korkusu) sanirim. Iyi bir game kitabi bulup kendi kendinise calismaya devam edebilirsiniz.

Edit3 : her iki testin de resmi sitelerine ulasmak icin:
www.ielts.org
www.ets.org

bir de ielts deneme testi icin link
takeielts.britishcouncil.org

Edi4: ben de kendi basima kurssuz, ozel hocasiz/derssiz/kolejsiz, ogrendigim icin benzer yollardan gectim. Akliniza takilan birsey olursa sozlukten mesaj atabilirsiniz.
  • parcxerox  (27.11.16 19:07:19 ~ 19:29:55) 
www.facebook.com

cesurcaingilizcekonus.com

şöyle bir şey var. istersen konferans şeklinde de oluyor sanırım. bir bakmanı tavsiye ederim.
  • teknik ressam  (28.11.16 13:12:37 ~ 13:14:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.