[]

gecinmeli duyuralara hep olumsuz yorum yapan uyuz tipler

bi eksi klasigi olan bu tiplere bi tek mi uyuz oluyorum?

orn,

soru: 4000 lira maasla istanbul'da iyi yasayabilir miyim?
uyuz: 4000 liraya anca hayatta kalabilirsin.

 
www.eksiduyuru.com

ben de uyuz oluyorum pampa.
  • mahone  (26.11.16 23:45:21) 
Hayatın gerceklerinden asıl uzak olan onlar bence. Gül gibi geçinirsin güzel para.Iyi semtte tek basina oturmazsinda , iyi semtte ev arkadasinla oturursun.Her gün midpoint, big chefs yapmazsında is yeri yemekhanesinin tadına da bakarsın ama yasarsın yani.Evliysen esin calisiyo olabilir vs vs.


  • basubadelmevt  (26.11.16 23:47:13) 
uzun analize gerek yok, bence kendilerince eğlence arayan düz adamlar bunu yapanlar. yani öyle düşük maaş alıp kapitalist sisteme düşman adamlar falan değil. bildiğin troll.


  • pilavmaker  (26.11.16 23:50:22) 
bu kadar soruya bu kadar cevap olur bence.
biraz bilgi standart vermen gerekli ki iyi kötü ayıralım.

aşırı olumsuz cevaplar geldiğinde bi uyuzluğum olmuyor.
  • basond  (26.11.16 23:52:29) 
mahone'un duyurusuna yazmisim,
____
gecenlerde benzer bir duyuruda "hepinizden fazla kazaniyorum" diyen birinin eski duyurularina bakmistim. iclerinde yazdigiyla tamamen alakasiz seyler vardi. mesaj attim hayirdir diye, mesajini sildi, ozur dilerimli filan bir seyler yazdi.

cogu kisi olmak istedigi kisiyi temsil ediyor internette, duyuruya bakma yani sen :) hepimiz 190, kumral, yesil gozlu, altinda bmw'si olan tipleriz.
  • fakyoras  (27.11.16 00:00:33 ~ 00:01:00) 
Bu İstanbul ya da 4000 TL meselesi değil ya da geçinmeli sorularla da sınırlı değil bence.

- Kedim şöyle şöyle yapıyor, ne yapayım? (Uç bir hareketten bahsetmiyorum)
- Kedi besleme.

- Yarın şuraya gitsem nereleri gezeyim?
- Gezme.

Tamam, haklı da olabilirler, haklıdırlar da. Zamanında birisi 'Kediyi nasıl yııkayım' diye sordu, 350 kişi 'Yıkama' dedi ve haklılar da; haksız değiller ama belli ki duyuruyu açan kişi konu hakkında bilgisiz ve yardım ya da bilgi istiyor. Aldığı cevapla 'Ne oluyor? Niye' demez mi? Gerçekçilik payı olabilir, haklılık payı olabilir ama yani 'Niye'sini açıklamadan, bilgi isteyen birinin kafasını niye daha fazla karıştırmak ister ki insan?

Geçinmeli duyurularda da aynı şey geçerli bence. Evet, İstanbul'da 4000 TL'ye herkes rahat yaşamayabilir. 'İyi yaşamak' tanımı herkeste farklı farklı. İki fakir birbiriyle konuşuyormuş, biri diğerine 'Piyango çıksa ne yersin' diye sormuş, diğeri de 'Soğanın cücüğünü yerdim' demiş ağzının suyu aka aka. Bir insanın 'iyi yaşamak' tanımı her gün bir yerlerde gezmek, her akşam Boğaz kıyısında eğlenmek olabilir; biri sadece televizyonda dizi izleyerek iyi yaşadığını hissedebilir. 4000 TL İstanbul için çok para değil, özellikle önümüzde gelecek kriz düşünüldüğünde ama borç harç yoksa iyi de yaşanabilir, başka borç harç varsa nefes alamayabilir. Soruyu soran kişi belli ki İstanbul'u bilmiyor, kafasında belirli belirsiz bir pahalı imajı var ama kestiremiyor da tam nasıl olduğunu. Belki cevap haklı, belki haksız da; niye haklı, niye haksız. Hani, nedenini söylese soruyu soran 'Aaa, hiç bana göre değil, gelmeyeyim' de diyebilir, 'Ben şunlarla idare edebilirim, söylediklerin benim için lüks zaten. Onları aramıyorum' da diyebilir.

Bence nedeni söylenmeden yargının ortaya bomba gibi bırakıp gidildiği her cevap biraz eksik, biraz kötü niyetli.
  • aychovsky  (27.11.16 00:05:06) 
Cok ciddi olmayan sorulara uyuzluk olsun diye yazilan cevaplara bi sey demiyorum ciddiye almamak lazim. Ama genel olarak buraya hayati,ciddi meseleler sorulunca sonuc bu oluyor.Okunacak bölüm, yasanacak şehir, boşanayim mi, hamileyim dogurayim mi, işimi degistireyim mi gibi sorular olabildigince sorulmamali ya da cevaplardan fazla etkilenilmemeli bence. Duyuruda boş, hayatindan memnun olmayan, sorunlu, mutsuz ve buna bagli olarak vicdansiz insan çok. Empati olayi yok. Kotu etkiler miyim dusuncesi yok.


  • aquarium  (27.11.16 00:21:47) 
bu tipler hayatlarında bir gün bile kendi ayakları üstünde durmamış kişiler olsa gerek diye düşünüyorum ben.


  • zoghurt  (27.11.16 00:23:38) 
gormuyorum onlari ben.


  • e haliyle  (27.11.16 00:25:41) 
sadece gecinme degil butun konular icin iki kelimelik kestirip atan negatif yorum yaziyor bu tip kisiler. Kaale alma hic.


  • yons  (27.11.16 00:37:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.