[]

HD'nin Görülememesi

Bilgisayar açıldığında güvenli mod, windows olağan şekilde başlasın hede hödö çıkıyor ancak hangisine tıklarsak tıklayalım bilgisayar kitleniyor. Format atmaya çalışınca sabit disk bulunamadığını söylüyor. Harddisc'in yanmış, bozulmuş olma olasılığı %100 müdür? Sorun başka bir yerden kaynaklanıyor olabilir mi?




 
bunu anlamak icin hdd yi baska bir bilg e slave olarak takıp bakmak gerek.

onun dısında live linux versiyonlarından biriyle hdd nın ıcıne erisim denenebilir.

bios dan ayarları degismıs mı bi bakın

ya da hdd nın jumper ayarlarını kontrol edin, guc kablosu vs vs de kontrol edin.
  • bryan fury  (18.12.09 23:43:22) 
Teşekkürler ancak başka bir bilgisayara takmak pek kolay değil laptop çünkü. Kolaysa bile, becerebileceğim bir iş değil maalesef :/


  • farabi  (18.12.09 23:54:36) 
diskten ses geliyor mu? tıkırtı falan


  • efendy  (19.12.09 00:58:38) 
Hayır aksine gayet sessiz sedasız.


  • farabi  (19.12.09 01:08:33) 
yani o zaman direk hdd bozuk diyemiyoruz, bunu iddaa eden yanılabilir. aklıma gelen şey windowsu doğru kurmaya çalışmamandır, bunu da yazmak istemiyorum şayet bunu biliyorsan hakaret gibi olur, bunu istemem. en iyisi birine göster, ya da garanti süresi bittiyse bilen biri makinayi açsın.


  • efendy  (19.12.09 01:11:37) 
buryan'ın dediği gibi linux live cd ile kontrol edin harddiskinizi eğer ki sorun yok ise format atarken verilen harddisk bulunamıyor hatası genelde format attığınız cd'nin sata driver'larını içermemesinden kaynaklanıyor,eğer ki sata driver'lerı içeren bir cd ile format atmayı denerseniz sorun ortadan kalkacaktır... olmazsa bir tık uzaktayım .


  • chacmool  (19.12.09 04:07:05 ~ 15:28:59) 
harddisk iniz sata ise, bulunamadi demesi normal olabilir. o hede hödö lerde harddiskten okunduguna gore muhtemeln disk yanmamis isletim sistemi bozulmus gibi bir havasi var. sata driverli bir xp cd si format atmayi denerseniz duzebilir.


  • helenart  (19.12.09 10:51:14) 
Herkese yanıtları için teşekkür ederim. F11'e basma tavsiyesini veren kişiye ayrıca teşekkürler. İşe yaramasa da bütün F'leri deneme fikrinin bende oluşmasına vesile oldu =)


  • farabi  (19.12.09 18:52:45 ~ 18:53:32) 
bios dan hdd yi sata dan ide ye cevirsene bi madem.


  • bryan fury  (19.12.09 20:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.