[]

herkese aşırı merhamet duymam

kendime zarar verecek derecede. aşamıyorum bunu. muhtaç olsun olmasın buyuk merhamet duyuyorum. 1e1 ilişkide oldugum insanlara da. ve sanırım alttan alta bunu marifet sanıyordum. bugun arkadasımın ciddi bi eleştirisine kadar.

bayadır gorustugum biri var, burda da sormustum. bi şekilde surekli benle iletişimde kalmak isteyip, ona ilgimi ve emegimi somuren biri aslında. fakat bi turlu aramızdaki ilişki ilerleyemiyordu. artık en son acık acık sordum, ilişki yasayabilecek psikolojide degilim dedi. iyi hos ama normal insanlar bunu önceden kestirip ona göre yaklasmaz mı birine, hele benle tanıstıgında psikolojik olarak bisuru problemim vardı ve biliyordu. ben de kendine guvenmiyorsa bana bu kadar yaklasarak haksızlık yaptıgını söyledim, benim vicdanım böyle bişiyi kaldırmazdı dedim ve cıldırdı. nasıl onu böyle uzermişim, nasıl böyle dusuncesiz konusurmusum. ben kim mişim ki vicdan otoritesi olmusum vs. bu kadar dusuncesizlige ragmen onun fotografına baktıgımda icim acıyor, evet seviyorum ama aşk degil. onun bu manipulatif ve kendini saçmalatan beyni bi şekilde uzuyor beni.

soru: ben normal miyim? :(

duyuru ifşa riskine karsı kendini imha edebilir, simdiden sagolun

 
Normal değiliz. Ama düzeltilebilir bir durumda da değiliz. Bu şekilde yaşamayı öğrenmemiz gerekecek hepsi bu. Kasiniza iyi niyetli ve verdiğiniz değeri hakeden insanlar çıkması dileği ile.


  • mete kudur  (25.11.16 23:44:54) 
Kendinizi fazla kaptırmışsınız. Israrcı tavrınız karşı tarafta kötü bir izlenim oluşturmuş. Bence o kişiye merhamet duymanız biraz anlamsız. Yani olay şuna varıyor. O kadar aptal ki ilgime karşılık vermiyor. Aptal olduğu için de ona acıyorum gibi. Biri size karşılık vermiyorsa kesin iletişimi gitsin.


  • dissendium  (25.11.16 23:45:44 ~ 23:46:23) 
@dissendium yanlıs anlasılma oldu sanırım, ilgi kısmını gectim zaten.o kısım beni baya üzdü ama onun yerine karsımdaki kişinin haksızlıga ugradım hissine uzulup ona merhamet duymam garip. bi de genel olarak duyuyorum, hayatındaki sorunları biliyorum vs.


  • galandar kostumu  (25.11.16 23:47:41) 
Onu sevdiğin için merhamet duyuyorsun. Aşık olan insanlar sevdikleri kişinin göreceli olarak zayıf yönlerini görerek ve dolaylı olarak karşılarındaki kişiyi gözlerinde küçülterek ona sahip olma, ondan üstün olma ve bunun sonucunda o kişiyi sevgi çemberine alma eğilimi gösterirler. Nasıl küçük bir kediyi yaralandığında daha çok zayıf görüp daha çok seviyorsak yine insanlara karşı olan sevgimiz de onların sorunlarını gördükçe artabilir.


  • dissendium  (25.11.16 23:56:16) 
eski kız arkadaşıma karşı bende de bu vardı. bana neler söylemiş yapmıştı. aşağılamış, küçümsemiş vs vs. ama ben kıyamazdım ona. yani bir insanı genel anlamda utandırmak/kırmak/hislerini aşağılamak vs bana çok iğrenç bir şey olarak geliyor. e bu kişi de duygusal olarak birşeyler hissetiğimiz biri olunca daha da zorlaşıyor.

bende şu olurdu: öfkeyle içimden gelen lafları söyleyince, yüzünün alacağı hal gözümün önünde belirirdi. kırılmış/utanmış hali gözümün önüne gelirdi ve kıyamazdım. ona o hoş olayan duyguları yaşatmaya kıyamazdım. benden kötü sözler duyup yaralanmasına vicdanım elvermezdi.

ha bu sadece kız arkdaşımda değil, aile üyeleri, bazen arkadaşlarım, ve başka tanıdıgım kişilerde de oldu, oluyor. ama en çok kız arkadaşımda yaşadım bu durumu.

bence normalsin. ya da senin benim gibi olanlar normal değil. duygusal insanlarızdır belki, bilmiyorum. ha ama sen çok doğru bir davranışta bulunmuşsun bu arada. sen net tavrını ortaya koyunca, o da hemen niyetini belli etmiş. üzülmen, kıyamaman normal. bir süre devam eder. geri adım atma yeter. eyyrolamam bu kadar.
  • mahone  (26.11.16 00:09:13) 
bence kimse normal değil. okuyunca sen seni ne onu suçladım ya da haklı bulabildim. çünkü herkesin her durumda kendine göre nedenleri olabilir. sen sevmiş olabilirsin, sen sevdin diye bencilleşebiliyorsun mesela o da psikolojik durumundan önce sana sığınmış olabilir ama sonra devam edecek gücü olmamış olabilir. her şey olabilir gerçekten şu hayatta şaşırmamak ve fazla üzülmemek lazım. ama insanız. takıyoruz da üzülüyoruz da. acı çekmekten hoşlanıyor olabilir misin hala fotoğraflarına bakıyorsun? bence bırakmalısın.
ha sana normal değilsin falan da demedim. merhamet iyi bir şey kendini fazla üzmediğin sürece.

  • tiredpanda  (26.11.16 01:30:52) 
(bkz: karar vermedeki sikerler eşiği)

bir gün gelecek "tınnn" diye bir ses duyacaksın, ondan sonra her şey daha güzel oluyor :) bana ne elalemin derdinden dediğin gün mutluluğu yakalıyorsun.
  • kimlanbu  (26.11.16 09:58:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.