[]

Kedi için kapalı kum tuvaleti ve diğer sorular..

Merhaba. Kedimiz büyürken ortalık daha bir batmaya basladı sanki. Kısaca sorular sorayım. Kedimiz dişi. 5 aylık..

1- Normal açık kum kapından, kapalı kum tuvaletine gecsek garipser mi? Elimde kalır mı?
2- Evdeki çiçeklerin kumları oldugu gibi yerlerde. Bunun bir önlemi yok mu? Çiçekleri evden mi çıkarmalıyız?
3- Bugun işten geldikten sonra çok garip bir tepki verdi. Birdenbire Saldırma moduna geçti gibi.(yani yan yan durdu kendini sıkıp) Tısladı, tüyleri diken diken oldu. Sonra bi zeytin aldım elimle yedirdim. Biraz yatıştı. Ama bunun sebebini anlayamadım. Moralimi de bozdu. Evde sürekli benimle oyun oynar falan filan.

şimdilik bunlar..

 
1- kapalı tuvaletin giriş kapağını cikartırıp kullanirsaniz sıkıntı olmaz
2-kedili evde toprağın ne işi var balkona alın tabi
3-üzerinizde başka bi hayvanın kokusunu falan almış olabilir, sebepsiz de olabilir, kediler enteresan canlilar
  • pazardanaldimbirtane  (25.11.16 21:16:12) 
1- benim kedilerim hep kapalı kumlarda yaptı. alışması için kapağını koli bantıyla üstten yapıştırın açıkken birkaç gün girsin sonra kapağı kapalıyken de girip çıkar.
2- bazı çiçekler kediler için zararlı evdekiler neyse ona göre bakabilirsiniz.
3- benimkisi de arada çoşar odanın bir kenarından bir kenarına koşup duruyor. dolabın üstüne falan çıkıyor. tıslıyaıp mıslıyor ama hiç takmıyorum bir zaman sonra sakinleşiyor. rahatsız olursam elime alıyorum hemen sakinleşiyor o zaman.

benimki yaklaşık 6-7 aylık dişi.
  • latsc  (25.11.16 21:16:50 ~ 21:17:13) 
KApalı balkon bizim. Kum kabı da orda. Ee haliyle orada çiçekler de var. Çözüm ondan çiçekleri kaçırmak olacak sanırım..


  • hede hodo  (25.11.16 21:23:10) 
1-kum sorun olmaz. açık kuma yapıyorsa, yerini öğrendikten sonra kapalı kuma da kapısından girip çıkarak yapar. hatta dışarıdan izlenmediği ve karanlık olduğu için daha rahat eder.

2- çiçek saksıları büyük ise toprakta oynamak ve yatmak eşelenmek istiyordur. o yüzden saksılara dadanmıştır. saksılar küçük ya da büyük fark etmez toprağa çubuklar saplayın. kalem gibi şeyler yani. toprakta yatabileceği ya da eşelenebileceği rahatlık olmayacak şekilde birkaç çubuk saplarsanız uzak durabilir. böylece konforu bozulur saksıda kendine yer bulamaz. dükkan önlerindeki saksılarda, sokak kedileri oturmasın diye cam şişe saplıyorlar saksılara belki görmüşsünüzdür.

3- kedi bu! hikmetinden sual olunmaz. bir an karşısında görünce anlık tırsmış olabilir. yaramazlık yaparken yakalanmış olabilir. canı öyle istemiş olabilir. neredeydin sen diye çemkirmiş olabilir. bazı davranışlarında çok da mantık aramayın :) kedidir kedi deyip geçiverin :)
  • elestirman  (26.11.16 10:31:52 ~ 10:32:07) 
1) garipseyeceğini sanmıyorum benimki garipsemedi,
2) çiçeklerin etrafına tel örgü koyabilirsiniz
3) bilemedim.
  • selam  (26.11.16 11:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.