[]

avukat olmak kötü bir şey mi?

soru tam olmadı biliyorum ama aslında sormak istediğim şeyi okudukça daha iyi anlayacaksınız.

türkiye şartlarında avukat olmak zordur eminim.

yani nasıl bir meslek? birkaç avukat tanıdığım var, dünyanın en boktan işiymiş gibi anlatıyorlar.

bir gün konuşuyoruz, marmara hukuk mezunu kendisi. 'keşke hukuk okuyacağıma öğretmen falan olsaydım, hem aynı maaşı alır hem de bütün gün adliyede koşmazdım' dedi. işte ayakları mantar olmuş, yorgunluktan ölmüş falan.

e tabi ben şok oldum. ne alaka yani dedim.

gerçekten durum bu kadar vahim mi? bu kadar koşuşturmacalı mı her şey? bu kadar yorucu ve bu emeğin karşını alamama üzerine mi kurulu?

 
@dalgaci mahmut

haklısınız tabi de bana çok abartıyor gibi geldi. o zamanlar ben hukuk düşünüyordum, belki de soğutmak için bu kadar abarttı, bilemiyorum :)
  • tosiba  (25.11.16 20:47:12) 
baglantilar ve cakallik meselesi...


  • e haliyle  (25.11.16 20:51:35) 
adamına bağlı. arkadaşım daha okulu bitirmeden on numara bir hukuk bürosunda 1500 tl maaşla çalışıyordu çoğu yeni avukattan daha fazla kazanıyordu primi falan derken. bağlantı ve çakallık meselesine katılıyorum.


  • loser blueser  (25.11.16 20:55:00) 
türkiye'de kim en çok ağlıyorsa para onlardadır kardeş.


  • ada meltemi  (25.11.16 20:55:33) 
Koşturmali evet, bazen stresli ama duruşmalar bitti mi baro odasında oturmak çok güzel.


  • cabiday  (25.11.16 20:56:32) 
'maaş' alan avukat için evet kötü. patronunu zengin ediyor, emir alıyor, belki müvekkilini bile seçemiyor.

kendi bürosu olan ve iyi kötü müvekkil çevresi oturmuş avukat kraldır gözümde.
  • signore  (25.11.16 20:56:42) 
@krem peynir+1 ayrıca türkiyede avukatlık, doktorluk, öğretmenlik gibi her türlü insanla direkt temasta olabilecek bir iş yapmak istemezdim. Piyasada bir sürü vasıflı vasıfsız avukat var ve ücretler çok düşük, bana parasıyla özelde okuyanları söylemiyorum onların çevreleri vardır ve babaları büro falan açar o da zenginlerse ama donanımlı mezunlara teklif edilen de komik. Hakim-savcı olma olayına girmiyorum bile. Artık her isteyen hukuk okuyup avukat olabiliyor o hale geldi sistem. Çok fazla kişisel bağlantı çevre, fırlamalık özellikle para varsa, annen baban amcan falan avukat, savcı hakim falansa; babanın bürosu ve müşteri portföyü sana kalacaksa düşünülebilir diğer türlü tavsiye etmem, okuldan sonra bir 3-4 yıl ailen maddi desteği esirgemeyecek durumdaysa.


  • limoncello  (25.11.16 21:23:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.