[]

internetteki kullanıcı yorumlarını kanıt olarak nasıl sunabilirim? (hukuki)

konuya şöyle gireyim. lg g3 telefonumu "aşırı ısınma, kasada kronik çatlaklıklar, ekranda sarı leke, telefonun sürekli yeniden başlaması" gibi sebeplerle servise verdim. garantisi devam ediyor bu arada. bu servis kalkmış benim bu saydığım sorunları kullanıcı hatası olarak yorumluyor ve ücret istiyor.
oysa internette çeşitli mecralarda bu telefona farklı kişilerden yapılan değerlendirmelerde benim bahsettiğim sorunlar da bahsedilmiş. yani kimileri benim yaşadığım sorunların hepsini aynı anda, kimileri farklı zamanlarda yaşamış.

ben bunları tüketici hakem heyetine veya diğer yasal mecralarda "bakın, bunlar da farklı tarihlerde, farklı mecralarda farklı kişiler tarafından internette yapılan kullanıcı yorumları" diyerek sunamaz mıyım? tüketici hakem heyetine dilekçe verirken bu yorumların çıktılarını da versem bir etkisi olur mu?

not: bu arada telefon, ithalatçı garantili idi.

 
önce güzel bir mail döşe mahkeme tehdidi içeren. tınlamazlarsa direkt tüketici mahkemesine git yorumları da kanıt olarak sunabilirsin tabi ki.


  • loser blueser  (25.11.16 20:32:53) 
Farklı bir servise ver. LG G3 telefonumu kasa çatlağı + resetlenme nedeniyle izmir'de servise verdim. Değişim çıktı. Depoda g3 olmadığı için g4 göndereceklermiş.


  • teknikekip  (25.11.16 21:12:07) 
@loser blueser: yalnız, tüketici mahkemesi ile ilçe tüketici hakem heyeti aynı mıdır?

@teknikekip: ithakatçı garantili ve dolayısıyla sadece bu servise gönderebiliyorum zannedersem. çünkü kutunun içinden çıkan garanti belgesinde yalnızca fonotel yazıyor.
  • m e b  (25.11.16 21:23:46) 
yapacak bir şey yok o zaman. Israrcı olun derim. Olmadı "İlçe Tüketici Hakem Heyetine" gidin.


  • teknikekip  (25.11.16 21:26:49) 
@e bana nick birakmamissiniz zalimler: evet, o yazardan yine bilgi aldım epey. şanssızlık şu ki o entry'de yazanların en uzun süren aşamasından başlamam gerekecek.
o yüzden işim kolaylaşır, belki bilirkişi beklemeden karara varılabilir diye açtım bu duyuruyu. belki internette yazılan yorumlar kanıt niteliği taşır diye.

  • m e b  (26.11.16 01:16:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.