[]

suriye'de biz ilk defa mı şehit verdik?

ben mi yanlış hatırlıyorum. iki defa bizim tankımız vurulmadı mı? içinde askerlerimiz sehit oldu diye biliyorum. Dun gerceklesen durumun farkı nedir? Suriye rejiminin olması ihtimali mi?




 
Hayır 15 oldu sanırım. Evet o olabilir.


  • glamdr1ng  (25.11.16 13:45:26) 
Suriye'de ölen ilk yabancı askerler İran ordusu mensupları oldu. Bizden çok daha önce müdahale ettiler ve savaşın ilk dönemlerinde dahi kayıplar verdiler. Hatta Ekim 2016'da üst düzey bir komutanın Suriye'de öldüğü resmi olarak da açıklandı. Rıza Semayi diye aratırsan çıkar.

Bunun dışında Işid cephesinde çarpışan Türkler, Araplar (Suudi Arabistan, Tunus, Mısır, Yemen ve Libya vatandaşları), Özbekler, Tatarlar, Çeçenler ve hatta Japon öldüğü dahi oldu.

İlk vurulan tank bizimki, çünkü yabancı kuvvetler içinde cepheye doğrudan tankla giren bir tek biz varız. Diğer kuvvetler genelde uzaktan vurup yerel güçler arasındaki dengeyi değiştirmeye oynadılar.

Dün gerçekleşen durumun farkı, tankın hava saldırısı ile vurulmuş olması. Hava kuvvetleri Işid'de ve Kürtlerde yok. Esad'da (Suriye ve Rus) ve ABD'de var. Bunlardan ABD'nin vurması saçma geldiği için TSK Esad güçlerinin vurduğunun "değerlendirildiği"ni açıkladı. Yani kesin bir bilgi onlarda da yok.

Tabi bu kadar tankın cephede olması, bu kadar şehit vermemiz de Öso'yu desteklediğimiz masalını ortaya çıkarıyor. Rus ordusu aylar boyu Esad güçlerine destek oldu, verdiği şehit sayısı bu kadar değil. Dolayısıyla bu olaylar, Türk Ordusu'nun doğrudan işgal faaliyeti olarak yorumlanıyor.
  • babilbaligi  (25.11.16 14:30:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.