[]

sevdiğiniz ve sevmediğiniz otomobil markaları

premiumları kapsam dışında bırakarak soruyorum. mercedes, bmw, audi, volvo vb. yok yani. nedeniyle olursa makbuldür. hangi markalar nasıl algılanıyor merak ediyorum.

sevdiğim:
- opel (dudenhofen'daki test merkezleriyle, ortalama üstü araç tasarımlarıyla olsun bence hep rakiplerinden bir adım öndedir.)
- ford (sürüş dinamiği, kimse kullanmıyorken arka süspansiyonlarda bile bağımsız kullanması vb)
- mazda (araç tasarımları, sorunsuzluklarıyla bir numaralar. ah bir de avrupa'yı skleseler)

sevmediğim:
-volkswagen (gereğinden fazla fiyat çekerek premium marka olabileceğini sanması, klimasız-torsiyon çubuklu arabaları, arkasında durmadığı şanzumanları)

 
saab seviyorum.

peugeot sevmiyorum.
  • nickimin hakkini veremedim  (25.11.16 12:45:05) 
eski toyotaları severim yenileri sevmem
wv grubunu sevmiyorum
alfo romeo sevmiyorum (tipleri ve fanları hoşuma gitmiyor)

sevdiklerim
fiat f/p oranları iyi
renault dizel motorları güzel

ha para verip alırmıyım almam ama seviyorum.
  • basond  (25.11.16 12:52:08) 
Volvo premium mu yahu.

Reno, ic dizaynina emek harciyorlar.

Mazda hatchback araclarinin tipini seviyorum.

Reno bazi modelleri ve fiatlar kiralik arac standardinda oldugu icin sevmiyorum. Bombos teneke.

Hando civic apacileri yuzunden hondaya mesafeliyim. Bir de astralife var. ay gotum.
  • bir ileti paylastim  (25.11.16 12:56:42) 
her markanın belirli özel modelleri sevilir, belirli özel modelleri de sevilmez. kendi zevkimden örnek vermek gerekirse;

-- peugeot 306 hb'leri çok sevip (özellikle 306 gti), diğer peugeot'lardan gıcık kaparım (özellikle modern 307'den itibaren)

-- hyundai coupe v6 harici hyundai evimin önüne koymam.

---------------

ayrıca markayı yönelik olduğu pazara göre sevip sevmemek gerekir. avrupa'da japon kompakt araba almak bence hata iken, amerikan piyasasında japon premium arabaları (acura, infiniti, lexus vs.) çok hoşlar donanım ve motor olarak. ama lexus'ların tip çok sportif ve dolayısıyla çok çirkin. ayrıca söz konusu bölgede cadillac ats gibi "taşşaklı" amerikanlar da geldi son zamanında.

avrupada ise almandan şaşmamak gerekir.
  • rain when i die  (25.11.16 12:58:45 ~ 13:00:49) 
sevdiğim;
- citröen; Türkiye'de f/p canavarı otomobiller getiriyor(du). Motor ve şanzumanları gayet başarılı, modelleri gayet dolu oluyor ve alternatiflerinden ucuz oluyor, seviyorum.
- fiat; yetkili servisleri gördüğüm en ucuzu. fiyatları uygun ve parasına göre güzel. tamam arabaları çok iyi değil, ama genellikle o paraya alınacak en iyisi.
- skoda: vw'nin yerini bileni gibi geliyor bana. orta direk şabanın arabası, hakkını veriyor.

sevmediğim;
- vw: aşırı fiyat, gereksiz hava, kendini bi halt sanan orta sınıf tavrı yüzünden sevmiyorum.
- reno: bomboş araba yaptıkları için sevmiyorum. 4 ileri tam otomatik viteslerine gıcığım. (yeni megan ve lattitude hariç)
- ford: hem çok yaksın, hem ağır olsun, hem hızlanmasın ama pahalı da olsun arabası. nedense bir ısınamadım, ama transit serisine göz kırpmamak elde değil.
  • babilbaligi  (25.11.16 14:37:22) 
Volkswagen'den nefret ederim. Neden boyle pahalilar anlamis degilim ve tek bir tane bile estetik tasarimi yok. Tasarimlari felaket. (Son kasalardan bahsediyorum)
Fiat'i da hic sevmem, malzeme kaltesi sifir. Ona gore de fiyati var zaten.

  • stavro  (25.11.16 15:07:47) 
opel severim. çünkü amblemi direksiyonda çok iyi duruyor.


  • klar  (25.11.16 15:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.