[]

Yemek menümüzde çorbanın olmasının önemi

Genelde menülerde çorba, ana yemek, ara yemek olmak üzere 3 çeşit oluyor.

Çorba yemenin ne artısı olabiliyor, sıvı olduğu için doyurma vs gibi şeyler mi?

Çorba alıyor musunuz siz mesela?

 
Çorba yemenin artısını görmedim. Canım çekerse yerim. Beğendiğim varsa ya da merak ettiğim varsa yerim.

Nadir çorba tercih ederim. Doymak için yemem, genelde yarım alırım.
  • bir ileti paylastim  (24.11.16 22:54:54) 
ekmeği banıp banıp daha rahat doyuyorsun. Dışarda, yemekhanede yemek yerken çorba ararım. mideyi hazırlıyor sanki bir de çok aç olunduğunda. Bazen ağır şeyleri aç karnına yeyince sorun yaratabiliyor. Çorba etkisini azaltıyor sanki.


  • westblack  (24.11.16 22:55:43) 
Misafirlikte filan değilsem çorba içmem asla.


  • neferkitty  (24.11.16 22:56:36) 
ben çok severim. hem ısıtıyor insanı hem sıvı almış oluyorsun, çok aç değilsem sadece çorbayla geçiştiririm çok açsam önden çorba mutlaka içerim. ayrıca westblack +1


  • shotgunwoman  (24.11.16 22:59:58) 
Çorba severim ben, varsa içerim ama her öğünümde aramam. Misal bir restorana gittiğimde mutlaka ilk çorbayla başlarım gibi takıntılarım yok. Öte yandan yukarıdaki arkadaşların dediği gibi çorba benim için tek bir doyurucu öğün olabilir. Akşam yemeğini yoğurt, çorba, salata ile tamamlamışlığım çoktur.


  • köstebek kurabiye  (24.11.16 23:07:16) 
kışın sevdiğim çorbalardan olursa içerim, sevdiğim çorbalar; bol sirkeli, sarmısaklı kelle paça, mercimek, kıymalı arpa ya da tavuklu tel şehriye, tavuk suyu çorbası, babaannemin sarmısaklı, kıymalı tarhana çorbası bir ihtimal ezogelin olabilir. Çok düşkün değilim ama taze domatesten olursa kaşarlı domates çorbası da olabilir. Soğuk kış günlerinde içimiz ve midemiz ısınsın.
Yazın çorba içmem, soğuk çorba içmem, soğuk çorba mı olur, olsa olsa ayrandır.
Bazen çorbama ekmek banmayı(batırmayı) ya da doğramayı severim sıcak sıcak. Ama tek başına yemek değilse çok yemem, yarım tabak alırım eğer tek başına yemekse 2 tabak bile içerim. Nadiren kase çoğunluk çukur yemek tabağını porsiyon olarak kullanıyorum.

edit: yayla(yoğurt) çorbasını da tereyağlı, bol naneli anneannem yaparsa içerim.
Bir de Gaziantep yöresine özgü sabah sabah içilen beyran diye bir şey varmış. Beyran çorbası. Bazıları Beyrani çorbası da diyor. Gaziantepliler sabahları kahvaltıda onu içerlermiş. Etli, sarmısaklı, pirinçli sıcak sıcak. Bir gün Antebe yolum düşerse denemek istiyorum.
yalnız çorbaları ev ortamında içerim genelde, dışarda restoranda çorba sipariş etmem eğer özellikle çorbacıya ya da çorbasıyla ünlü bir yere gitmemişsek. Bazen içtikten sonra kelle paça içiyoruz arkadaşlarla dışarda ama nadiren o da, kışın.
  • limoncello  (24.11.16 23:11:48 ~ 23:16:28) 
Çorbayı on sevişme gibi dusun


  • all girls dream  (25.11.16 00:03:55) 
bayılırım çorbaya. mümkünse icerim


  • yuvarlanantencereninkapagi  (25.11.16 14:47:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.