[]

Havalimanı güvenliklerde botları çıkarıyor muyuz?

Selamlar,

Başlıktaki gibi, x-raylerde botları da çıkarttırıyorlar mı? bazen normal ayakkabıyı bile çıkarttırdıklarını biliyorum ama botlarda standart ne onu bilmiyorum. bot giyiyorsan çıkartmak zorundasın gibi bir durum mu var, yoksa ötmesi durumunda mı çıkartıyoruz?


 
Botta metal aksesuarlar varsa çıkartırlar.


  • razvan rat  (24.11.16 20:55:08) 
Yerine gore. Tr'de cikrmiyoruz. Paris'te cikartiyorlar mesela.


  • stavro  (24.11.16 20:57:22) 
Çıkartırlar. Sadece ötmesi işe alakası yok. Geçmişte ayakkabının içine plastik patlayıcı yerleştirerek saldırı girişimi olmuştu.


  • zoghurt  (24.11.16 20:59:31) 
yurtiçinde henüz çıkarmadım. yurtdışında ise her seferinde çıkardım


  • argent dawn  (24.11.16 20:59:36) 
Türkiye, Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nde şimdiye kadar hiç çıkarmadım botları.


  • king lizard  (24.11.16 21:28:04) 
hem sabiha hem atatürk'te çıkarttırıyolar bana. harley bot var. metal dolu üstü. vik vik ötüyo geçerken. iç hat.


  • spirit crusher  (25.11.16 00:00:03) 
Macarlar da cikarttiriyor. Cekler de. Turkiyede denk gelmedim


  • thewizardofearthsea  (25.11.16 00:09:22) 
Harley botla sabiha gokcende bir bucuk ay once cikartmadan gectim. Bottaki metallerden otuyor dedim tamam dediler.


  • meteorzede  (25.11.16 00:47:09) 
benim botta metal yoktu, esenboğa'da ve sabiha'da çıkarttırmadılar ama baya bir insanın botlarını çıkarttırdılar. iç hatlar.


  • vayanasinisayinseyirciler  (25.11.16 21:01:44) 
şimdi bakın canlarım türkiyede havalimanlarında iki xray geçişi vardır
1.kısım kara tarafı(bu gavurlarda olmayabiliyor)
bu alanda check-in bankoları yer alır. check-in işlemlerini gerçekleştirir, uçağa geçersiniz. uçakla doğrudan ilişkili olmadığınız için bir avm gibi düşünebilirsiniz.

2.kısım hava tarafı
burası denetime tabi olan özel kısımdır. buradan sonra doğrudan uçağa yöneleceğiniz ve ortak hava sahalarına dahil olacağınız için denetimler çok daha sıkıdır.

dolayısıyla bazı havalimanlarında karatarafında sizi çok sıkı bi denetime tabi tutmayabilir, laptopunuzu ya da demirli zincirli botlarlarınız hattakemerinizi çıkarttırmayabilirler. Lakin 2.kısımda yani havatarafında o uyarıyı veriyorsanız, sebebini öğrenmeleri lazım. dolayısıyla es kaza öter halde geçtiyseniz ve bunun sebebi ayakkabılarınız olduğuna kanaat getirmedilerse bu bir güvenlik ihlalidir.
  • sameidiot  (25.11.16 21:09:53 ~ 21:10:32) 
Geçen hafta Kütahya'ya giderken bile çıkarttırdılar. Yurt içinde bot çıkarma olayına özellikle Atatürk Havalimanı'nda çok rastladım ki çok uçan biriyim.

Yurt dışında bırakın botu açık ayakkabıyı bile çıkartan çok yer gördüm.
  • duyond  (25.11.16 21:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.