[]

duyuruda yayınlanan yüksek lisans/doktora anketleri

çok fazla görünmese de eskisi kadar, aklımda hep yer eden bir konu bu.
ne kadar bilimseller sizce?
yani yüksek saha maliyetinden kurtulmak için enfes bir yol ancak ben şahsen tezimi "ne idiğü belirsiz" veri kaynağıyla yazsam içime hiç sinmezdi gibime geliyor. bu arkadaşların nasıl siniyor? ben mi abartıyorum mevzuyu?
tamam örneklem sayısı yüksek oluyordur ancak yine de kolayca manipüle edilebilirler bu anketler. bin tane kontrol de koysalar sağlıklı bir data değil ellerindeki.

 
yapacak pek bir sey yok :) 50 100 kisi soylenince ulasilmasi cok kolay gibi geliyor ama o anketleri yaparken 50 kisiyi bulmak o kadar zor ki, insan nereye ulasabilirsem kardir diyor.

ufak tefek kontrollerle saglanmaya calisiliyor. tutarli olmayan cevaplari hesaba katmiyoruz.

ben de burda anket paylastim, guzel donus de aldim. hala daha eger bi anket gorursem cevaplamaya calisirim.
  • fakyoras  (24.11.16 20:56:53 ~ 20:57:00) 
bizim yaptığımız deney bizzat video izlettirip stroop yapılmasını gerektiriyor, ve yüz yüze 1.5 ayda 100 kişiyi ancak bulabildik.
inanın, sadece anket yapıp geçebileceğim bir şey olsaydı, hiç düşünmez koyardım. gerekli eleme zaten yapılır, tutarsız ve baştan savma görünenler dataya dahil edilmez vs.
yapacak bi şey yok, insanlar bir karşılığı olmadan hiçbir şey yapmıyorlar. binlerce öğrencinin olduğu bir okulda 100 kişiyi yalvararak topladık :/
  • bir nick var benden iceri  (24.11.16 21:05:01) 
Türkiyede anket istatistik insan gözlemeli deneyler vb komple yalan zaten.

Koca koca profesörlerin tıp alanında yaptıkları araştırmalar için 10 sayısının yanına 0 eklediklerini, 70-80 vaka analizi raporunun 50 tanesini sallayıp kendilerinin yazdığını ve bunu sunduklarını bunlarında bilimsel(!) dergilerde yer aldığını vb biliyorum. (Türkiyede tabii)

O yüzden prof böyleyse öğrenci ne yapsın.
  • KaraSakall  (24.11.16 21:23:33) 
@şubatsonrasi, hocam kaynak var mi bildigin anlamli fark olmadigina dair?


  • lucky strike  (25.11.16 17:26:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.