[]

cam kettle mi cam çay makinesi mi

cam bir kettle arıyoruz. bikaç yere baktığımızda cam kettleların fiyatı neredeyse orta halli çay makineleri ile aynı. acaba kettle yerine çay makinesi mi alsak dedik ki yılda 2 kere falan çay demleniyor bizim evde.

sinbonun var mesela bi cam kettleı ama o kadar dandik ki mağazada kapağını açıp bakmaya korktum elimde kalacak diye. conti sinbo premier gibi ürünler fiyatları uygun olsa da dandiklikten elendi. vestel zaten almıyoruz malum sebeplerden. fakir, korkmaz, arçelik, beko gibi ürünlerin kettleları 150-200 arası ee çay makineleri de aynı fiyatlarda.

yalnız handikap şu ki, çay makinelerinin çoğu alttaki suyu kaynar halde tutuyor. bize kaynayınca atan, suyu kaynar tutma özelliği opsiyonel olan bir alet lazım. örneğin arçelikte baktıklarımda bu özellik yok. kaynayınca kendin kapatıyorsun.

ayrıca demlik kısmı yılda max 2-3 kere kullanılacağı için, demlik kısmının ayrılabilmesi, kettle kısmının kendi başına tek olarak kullanılabilmesi ve dolayısıyla kendi kapağının olması da gerekli sanki.

ayrıca özellikle kettle kısmısının cam olması (demlik kısmı zaten cam ya da porselen oluyor genelde) ve suyun değdiği yerlerde plastik olmaması bizim için önemli.

dolayısıyla ilk soru kettle mi yoksa çay makinesi mi almak mantıklı. ikincisi bu şartlara sahip f/p oranı yüksek bir tavsiyeniz veya konu ile ilgili bilginiz var mı?

for example urun.gittigidiyor.com

 
çay yapmıyorsanız boşuna almayın kettmle ı her kullanmak istediğinizde demlik indir kaldır yapacaksınız sinir olursunuz
ben korkmazın kettleını kullanıyorum memnunum (benimki cam değil ama korkmazın cam kettle ı var)

  • neira  (24.11.16 15:31:16) 
sl78; homendin sitesinde cam çay makinesi ya da cam kettle göremedim.

neira; işte tam da bu yüzden demliksiz de kullanabilme özelliği olsa ne güzel olur. yılda bir de olsa ben bizim çay demleyebilme ihtimalimizi sevdim. misafire de sallama çay veremeyiz ki. korkmazın cam kettlei listemde zaten, araştırmadayım.

jimicik; takipte kal :)
  • halanne  (24.11.16 15:46:17) 
Bende Sinbo Su Isıtıcı Sk-2393b var ve çok memnunum. 50TL'ye almıştım.


  • MustafaCan  (24.11.16 16:27:54) 
Çay makinasını kettle olarak kullanmak sıkıntılı olur, kapağı yok çünkü, demlik kısmı kapak vazifesi görüyor. Bir de demliğin düşmemesi için daha nazik kullanmak gerekiyor.


  • mikro patlama  (24.11.16 18:20:23) 
soruya tam cevap mı bilemedim ama plastikten kaçmak için cama yöneliyorsanız porselen kettle seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. çok büyük birşey aramıyorsanız rossman da küçük ve çok uygun fiyatlı porselen kettle vardı.


  • avonkatalogu  (25.11.16 00:06:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.