[]

Geçmeyen diş iltihabı

Merhaba. Yaklaşık 2 senedir sol birinci küçük azı dişim ağrıyor belirli aralıklarla. Bir süre hiçbir şey yapmadım ve ağrı kesicilerle idare ettim. Yaklaşık 8 ay önce başımı duvarlara vuracak duruma gelmiştim (hatta duyurum da var hehe).

Hemen doktora gittim tabi, pes ettim artık (baya ağır bir diş hekimi fobim var), diş filmi çekildi ve soldaki yirmilik dişimin gömülü olduğu ortaya çıktı. Diğer tüm yirmilik dişlerim çıktı, sadece soldaki çıkmadı yıllar içinde.

Ağrının çürük azı dişi mi yoksa yirmilik dişim yüzünden mi olduğunu bilmiyordum. Antibiyotik kullandım birkaç gün ve ağrım geçti. Sonra finaller falan vardı, geri zekalı olduğum için doktora gitmedim.

Sonrasında yaptığım daha büyük bir geri zekalılıktı. O inanılmaz ağrıyı yeniden yaşamamak için bazen antibiyotik içiyordum. Ayda 1 hafta mesela.

Ağustosta arkadaşımın zorlamasıyla yeniden doktora gittim. Yeniden düzenli antibiyotik tedavisine başladım. 1 hafta içtim mesela, doktora gittim, "geçmemiş" dedi. Yeniden 1 hafta ilaç. Sonra yine doktor, yine "geçmemiş".

Bu süreç 1 ay kadar uzadı ve ben hep antibiyotik içtim, bazen doktor günde 2 tane farklı antibiyotik verdi ama o iltihap geçmedi. Dolayısıyla dişim çekilemedi.

"Günde 2 tane iğne olacaksın" dediğinde orayı terk etmiştim zaten. Ama artık dayanamıyorum. Bu dişten kurtulmak zorundayım. Hayat kalitem inanılmaz düşüyor. Sürekli ağrım var. Bazı günler olmuyor, bazen de şu an olduğu gibi çıldırtan bir ağrı yüzünden ağzıma tekila falan dökmek durumunda kalıyorum. Deli ediyor beni.

Şimdi tatava yapıp başınızı ağrıttıktan sonra sorum şu, iğne olmadan bu lanet olası iltihabı geçirmek ve bu dişten kurtulmak mümkün mü? Sonrasında enel anestezi ile diş çekimi için uğraşsam, riskleri çok mu fazla?

Teşekkür ederim.

 
Doktor veya saglik gorevlisi degilim ama sanirim bu iltihabin gecmemesi olayi hatali antibiyotik kullanimiyla alakali ve cok tehlikeli.
İltihap olayi cok ciddi bir olay ve igne de ise yaramazda ski tuttugunun resmidir.
Bence korkuyu carti curtu unutup acilen bu isi halletmeye bak, disci korkusundan olen ilk insan olacaksin yahu
  • azizakin  (24.11.16 07:44:58) 
İğne işe yaramazsa ne yapılacak bilginiz var mı?


  • yalnizliktan devren kiralik  (24.11.16 08:13:02) 
Genel anestezi riski çok evet. Medikal sedasyon, hipnoz, azot oksit gazıyla sedasyon gibi yöntemler kullanılan yere git.

Enfeksiyon olan yerde çalışılmaz, akut bakteriyel endokardit olur ölürsün, hekimin de başını yakarsın gider ayak. İğne korkun da mı var? Yoksa bu sefer tatava yapma da bas geç.
  • bir ileti paylastim  (24.11.16 09:57:48) 
Ay neden sürekli ölüm diyip duruyorsunuz. Gidip yaptırmam için korkutuyor musunuz yoksa gerçekten ölme ihtimalim mi var?
İğneden de korkuyorum evet. İltihap geçmeden çektirmem zaten tabi ki. Yine de ölcek miyim?

  • yalnizliktan devren kiralik  (24.11.16 17:43:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.