[]

Nedir bu toplumdaki tek tiplilik?

Cidden nedir arkadaş? Bir dışarı çıkıyorum; giyim, çehre, uğraş derken herkes aynı model araba ama farklı opsiyon paketleri varmış gibi.

Giyim desen kadınla erkek giyimi aynı. Ya tikky chic, ya hipster chic ya da lcw chic. Renkler de aynı. Renkli giyinen insan yok memlekette.

Yüzler aynı. Ya kızgın, ya bezgin, ya bir tripler. Herkesin günü aynı mı geçiyor?

Anladınız olayı. Ne diyorsunuz gençler?

 
Dışlarından çok içlerine bakmak lazım, zaten dışlarının sırrı da çözülür diyorum.


  • yaren  (23.11.16 23:42:01) 
Bence de 50 ye yakın prototip var, onun varyasyonları dönüyor. Bana da tuhaf geliyor. Hatta benim varyasyonlarım hangileri lan acaba diye geziniyorum:D


  • bir ileti paylastim  (23.11.16 23:43:30) 
E başka bir şey satılmıyor ki! Kaç yıldır düz, siyah, boğazlı, ne dar ne bol, pamuk ya da yün (sentetik olmayan) kazak bulamıyorum. Aşırı basit, aşırı 'basic', aşırı temel bir giyecek. Şu, alt tarafı şu
encrypted-tbn2.gstatic.com
dfcdn.defacto.com.tr
Yok Allah, yok. Herkes aynı şeyleri satıyor ve o aynı şeylerin içinde klasik şeyler yok. O garip ya da bazen garip olmayan moda şeyler içinden en az garip olanını seçmeye çalışıyorum. Başkasına yakışabilir ama ben boyum kadar ve iki kişi girebileceğim kazağın altına tayt giyip dolaşmak istemiyorum ama başka seçenek de kalmıyor giysiler eskidikçe.

Birisi ayakkabılar için 'Neden tek tip' diye belirtmişti de, buradaki bir ayakkabı tasarımcısı 'Çünkü başka kalıp yok. O sene gelen kalıp belli ve o kalıba göre ayakkabı üretmek zorundayız' demişti.

Erkek kıyafetleri daha da sınırlı, ortada ne varsa onu giyecekler. Ne yapsınlar? Ya hipster, ya çakma Polat Alemdar ya tikky olacaklar. Başka şey olmaya çalıştıkça giyecek şey bulmak da zorlaşıyor.

Yüzler zaten kızgın, bezgin olmasın da, ne olsun. Herkes birbirinden nefret ediyor. İki haber duyuyorsun moralin bozuluyor, sokakta attığın adımda rahat değilsin, iki dışarı çıkıyorsun ve günün mü şenleniyor, Survivor'da mısın, anlaşılmıyor. Gerçekten şu 1950'li kadının şıklığında ve neşesinde olmak mümkün değil.
s-media-cache-ak0.pinimg.com
  • aychovsky  (23.11.16 23:55:38 ~ 24.11.16 08:58:39) 
new balance almayın artık yeter.


  • bruceandwayne  (23.11.16 23:57:53) 
tek tiplilik derken? farklı olmak adına kendini yırtan insanlardan, "farklı olun" mesajını pompalayan firmalardansa "tek tip" insanları tercih ederim. anadolu rock klibi falan mı çekiyoruz hayırdır, yüzler aynı kızgın bezgin vs... ne bekliyorsunuz yani palyaço maskesiyle mi gezsin insanlar? bir insanın kaç tane yüzü, kaç tane ruh hali olabilir ki?


  • der meister  (24.11.16 00:05:41) 
Toplumdaki tep tiplilik üretimdeki tep tiplilikten ileri geliyor.

Kendi giyeceğimi diktirecek kadar zengin de olmadığım için zevkime en yakın olanını giyiyorum mesela ben.
  • la rana  (24.11.16 00:23:18) 
birbirine benzer şeyleri izleyen (tv), haliyle hep aynı duyguları pompalayanlar yuzunden herkesin birbirine benzer triplere girmesi sasirtmamali sizi. giyim de boyle, bunu aslinda soyle algilayabilirsiniz. farkli olmak icin kendi tasarimini veya kombinini sekillendirebilir veya sizin "aaa cok degisikmis" dedikleriniz aslinda cesaret edemedikleriniz. sonra bu insanlar birinin uzerinde gordugu icin kendilerine cesaret geliyor ve cogunluk giymeye, almaya başlıyor.

bizim insanimiz ureten, dusunen bir beyine sahip degil. hatirlarsin degil mi bir ara ugg modası vardı. yakısan, yakismayan herkes giyiyordu. simdi belli bir sure tayt-çizme veya kot çizme böyle sürer. ozellikle de video klilpler etkiliyor bu durumu.

böyle moda diyorlarsa adına varsın batsın. araba vs. konular da bunların benzeri.
  • evimin paspasi  (24.11.16 00:28:06) 
@der meister

farklı olmak için yırtınan insanları "farklı olun" diye pompalamak da zaten aynı tek tipliğin çıkardığı bir pazarlama takiği. tek tiplik olmasa satış yapmak için (ürün, insanların kendi kişiliğin, fikirler) farklı olun fikri tutmazdı.

mesela palyaço maskesi değil. o da prim yapan bir şey olsa, belki o da yaygınlaşırdı.

Şöyle sorayım: dünyada (hatta evrende) bilinci olmyan en küçük toz bile daima devinim halindeyken, bizim toplum niye bir yerde kalmayı mubah görüyor?
  • kaportaci mahmut  (24.11.16 00:39:27) 
aychovsky+1
Türkiye'de dünya markalarının nerdeyse yarısı yok. olanlar da dandik modelleriyle buradalar.
daha geçen berlindeydim dünya başkenti nasıl olurmuş gördüm.
nüfusu istanbulun yarısı bile değil ama hayatımda ilk kez duyduğum global markaların mağazaları var.
e öyle oşunca da herkes istediği yerden alıp giyiniyo.
Bizdeki gibi h&m, zara, mango, nike, puma, adidas tan ibaret değil marka çeşitliliği.
ayrıca türkiye'de yaşıyosan "niye herkes mutsuz" diye sorman da abes bence.
görünürde demokrasi pratikte dikta yönetimi olan, sesini çıkaranın ezildiği dayak,işkence gibi şeylere maruz kaldığı hapse atıldığı bi ülkede gülmek için çok sebep yok.
(bkz: aslı erdoğan)
  • rentts  (24.11.16 08:09:09 ~ 08:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.