[]

RAM yükseltmek mantıklı mı?

Laptop'umda 4GB RAM var; diyorum ki 8e yükselteyim (alakart maksimum 8 destekliyor) işletim sistemi Windows 10.

Öyle canavar kullanıcı da değilim. İnternet, office, filmden öteye gitmiyorum. Oyunum yok. Bunlara 4GB yetiyor ama yeni açılmış bilgisayarın 1.8GB kullanması ya da internette gezinirken açtığım sekmelerle 3.5a kadar çıkması da sinir bozuyor. Sizce yukseltmeme gerek var mı yoksa bırak kalsın mı?


 
Mantikli, durdugun kabahat. Amazon'dan falan ucuza bulabilirsin.


  • signore  (23.11.16 23:01:53) 
abi sen niye takip ediyorsunki kac gb ram kullaniliyor, zarari yok ram'in son sinirinda kullanilmasinin. 3.5/4 yerine 3.5/8 olsa sana hic bir katkisi olmaz, anca sinir olmazsin :D
ram'e yatirim yapacagina ssd takabilirsin yoksa eger. onun disinda ihtiyacin yok gibi duruyor

  • jedilance  (23.11.16 23:02:33) 
Ssd yoksa önce onu ekle. Ram de çok ucuz bir şey. Ben olsam onu da arttırırım.


  • bir ileti paylastim  (23.11.16 23:09:22) 
Açılışta 1,8 kullanması sorun değil, sistem optimizasyon amacıyla yapıyor, mesela ram 2G olsaydı açılışta o kadar görmezdiniz. Öte yandan kullanımda sık sık sınıra dayanıyorsa yükseltmek mantıklı olabilir. Sebebi, sistem zaten ram'i %100'e kadar kullanmaktan kaçınır, sınıra yaklaştıkça az kullanılan verileri atarak, diske yüklenerek yer açar. Bu da size performans kaybı olarak yansır. Bence eğer hiç performans kaybı hissetmiyorsanız, herşey takılmadan çalışıyorsa gerek yok, aksi durumda yükseltin.


  • mikro patlama  (23.11.16 23:50:21) 
ssd +1


  • icim urperiyor  (24.11.16 00:29:58) 
Dostlar SSD alalım da bi de alırken laptop'la uyumluluğunu filan nasıl ayarlayacağız, onu da söyleyin


  • kaportaci mahmut  (24.11.16 01:01:38) 
laptop modeline göre hangi sata kullanıyor ona bakacağız, içinde boş slot var mı ona bakacağız. iyisi mi modele göre araştır. ya da buraya yaz bakalım.

girişini, boyutunu tutturduktan sonra uyum diye bir şey yok zaten.
  • bir ileti paylastim  (24.11.16 01:39:52) 
Lenovo Yoga 500-14ISK

Bir şey ifade eder mi bilmiyorum ama bir yerde HDD'nin slim olduğu yazıyordu.
  • kaportaci mahmut  (24.11.16 02:12:55) 
  • bir ileti paylastim  (24.11.16 02:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.