[]

Nedir bu mercedes cla düşmanlığı?

Özellikle seven çok seviyor ama sevmeyen de baya kötülüyor.
Benzinli cla 200 amg'den bahsedecek olursam bence tasarımı iç kalitesi sürüş keyfi çok iyi. Ama almayı düşündüğümü söyleyince birkaç arkadaş baya baya uzak dur dedi. Sizin düşünceleriniz tecrübeleriniz nedir? Konu ile ilgili Farklı formatta birkaç tane daha soru sorabilirim daha sonra?
Uzun zamandır piyasasını takip ediyorum araö baya baya satılıyor. Fiyatta anlaştığım 2 tanesi 108bin tl'ye gitti.


 
ben beğeniyorum
düşmanlığın sebebini bilmiyorum belkide GERÇEK mercedes kalitesinden uzakta olduğunu düşünüyordur insanlar.

  • basond  (23.11.16 20:38:08 ~ 20:38:23) 
gerçek yalan mercedes diye bir şey yok.

kalite üst düzey araçlarda pek değişmiyor, algı farklı. millet bunu alan o kadar zengin değil, ben alırsam bende zengin gözükmem, ama ben çok zenginim, o düzeyde değilim filan diyor.

her marka her segmente girmeye çalışıyor. kaliteleri açısından hiç ama hiç bir fark yok.
  • kurnaz  (23.11.16 20:41:24) 
Gerçekten çok kötü bir otomobil diye düşünüyorum, dış tasarımı bas bas bağırıyor kalitesizim diye. Baya baya satılıyor çünkü tam bir tüccar mersedesi. Kalite de çok farklı, bir E serisi ile CLA'nın içine binince farkı görebiliyorsun çok rahat (hatta C ile CLA'da bile fark var).

Trafikte kullananlara da dikkat edersen çoğunun hanzo olduğunu fark edeceksin.
  • roket adam  (23.11.16 20:44:36 ~ 20:45:05) 
önden çekişli bir arabaya o parayı vermem.


  • japan  (23.11.16 20:47:31) 
Her aracı kendi içinde değerlendirmek gerekmez mi? Yani Başka bir marka olsaydı yine kötü ya da iyi diyebilecek miydik?


  • intihar etsem de kendime gelsem  (23.11.16 21:04:57) 
Bir Mercedes galerisine gidip E sinifi ve ustu modellerin (S, CLS, SL vb) icine bir oturun, mumkunse test surusu yapin. Ondan sonra CLA ile kiyaslayin. Aradaki farki goreceksiniz kendiniz.

CLA kotu bir araba degil, ama Mercedes'in ortalama alti bir modeli.
  • crown  (23.11.16 21:17:23) 
diger mercedes serileriyle kıyaslayanları anlamıyorum. biri 100 digeri 300 veya 500luk arabalar. o kadar bariz fark olmayacak olsa insanlar cl filan niye alsin?

cla de s-class da kullandım. 100k civari icin guzel bir araba. begeniyorsan al gec. tasariminda hicbir ucuzluk filan yok. goren de ortalik sls tasarimli 100k lik araba kayniyor sanir. golf ve passat bu fiyata geldi simdi.
  • 507  (23.11.16 22:59:50 ~ 23:03:53) 
Marka algısıyla ilgili.

Evet, Mercedes dünyada prestijli marka ama Türkiye'de ek bir prestiji var.

Eskiden parası olanın, müteahhitin, mafyanın arabası algısı vardı. Fabrika işçi olan Alamancı'nın yazın köye Mercedes'le gelmesi başarı hikayesiydi. Ülkedeki en büyük siyasi skandallardan birinde bu marka vardı. Sarı Mercedes diye filmi var be.

Şimdi böyle bir algı varken passat'la aynı fiyata araba satarsan bu müşteri tabanından ve hayranlarından tepki çeker. Bence Mercedes'in bir sürü gereksiz modeli var, bütün alfabeyi kullandılar ve CLA da o gereksiz modellerinden. Senin C, E ve S gibi klasikleşmiş, artık dizayn dilini oluşturan modellerin varken CLA,B, bir sürü ayrı SUV gibi hangi sınıfa konulacağı belli olmayan modeller yaparsan, müşteri kitlen büyür evet, ama bir yandan da marka algını yıkarsın.

CLA da o ne idugu belirsiz modellerden olduğundan dışarıda nasıl bilmem ama Türkiye'deki marka algısını olumsuz etkiliyor.

Ha bir de ben Mercedes olsam "Olum arabada Renault motoru varmış" geyiğini sindiremem.
  • kaportaci mahmut  (23.11.16 23:57:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.