[]

27 Yaşında İş Aramak

27 yaşındayım halihazırda özel bir kurumda Türkçe öğretmenliği yapıyorum. Evlenmeyi planlıyorum ve aldığım maaş ile zor geçiniriz diye düşünüyorum. Her ne kadar iş ortamından fazlasıyla memnun olsam da maddiyat anlaminda tatmin edecek bir is arıyorum.

Birincisi türkçe ya da edebiyat öğretmenliği yaparak 2 bin tl üzerinde maaş alabilir miyim? Ve tercih etmeli miyim?
İkincisi sektör, alan değişikliğine gidebilir miyim? Bilişimden anlarım mesela. Herhangi bir uzmanlığım olmasa da takip ederim. Bunun para edip etmeyeceğini bilmiyorum. Mesela bilge adamın grafik tasarım kurslarina gitsem sonrasinda iyi bir gelirim olur mu? Kafa acacak görüşlere ihtiyacım var.

Aslında kafamda öğretmenliğe atanıp sonrasında yüksek lisans ile devam etmek var ama su anda bizim alan için atanmanın çook zor olduğunu görüyorum. Özel sektörden devam etsem ne gibi artıları ve eksileri olur?

Bu arada yazdıklarımı ilk defa düşünüyor değilim. İki üç senedir aklimda olan sorular. Merak eden olursa detaylara da girerim.

 
naparsanız yapın ama bilge adam'a kursa gitmeyin


  • pide  (23.11.16 20:23:47) 
guzel ortam bulduysan birakma. 2 bin uzeri alir miyim diye sormussun, yani 2 bine yakin birsey kazaniyorsun. guzel ortami birakmaya deger mi? evlendikten sonra hala isyerinde esinle harcadigindan fazla zaman harcayacaksin. gunun en az 7 saatini gecirdigin bir yerin de seni mutlu etmesi cok onemli ve iliski icin senin orada gecirdigin mutlu saatler alacagin uc bes liradan cok cok daha onemli.


  • beriberi  (23.11.16 20:31:56) 
Açıkçası işim güzel. Fakat 4 senedir calismama rağmen sanki hala kapanacakmış gibi gelir hep. Tek maaşımız bile aksamadı ama hala icimde ayni korku var.


  • tamamen hayal urunudur  (23.11.16 20:36:35) 
Şifrelerle edebiyat gibi tarzlara yönelerek ders verebilirsiniz. Grafik tasarımda benim hiç bir kursa gitmeden meraktan kendini geliştiren bir tanıdıgım var inanılmaz paralar kazanıyor. İlginiz varsa iyi olursunuz kazanırsınız evet.


  • jazzabel  (23.11.16 21:14:52) 
Grafik tasarimda bildigim kadariyla freelance de calisabilirsiniz yani hocaligi birakmaniza gerek kalmaz. Maddiyat onemli ama kafa rahatligi daha onemli bence ogretmenlikteki o rahatlik ozel sektorde olmayabilir.


  • condom kurşunu  (23.11.16 21:55:23) 
Özel bir okulda matematik öğretmeniyim. 3500 tl maaş alan alan Türkçe öğretmenleri var okulumda. Hatta biri Esen'e kitap yazıyor. Özel dersi de var. Ortalama 5-6bin geçiyordur eline. Kurumsal bir yere girersen zaten en az 2500 tl ile başlarsın. iki de özel ders bulsan 3500 olur.


  • lancelot du lac  (23.11.16 23:17:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.