[]

sizin de basiretinizin bağlandığı oluyor mu iyilik yapılması gerektiğinde?

ya bugün veterinerdeydik, kapıdan bir adam girdi yaşlı. kaşık satıyormuş. işte 4-5 kişiyiz, kimse istemedi, ben de kasadaydım o sırada pek dikkat etmedim. adam bir tane alsanız falan dedi, sonra gitti. bütün gün aklıma takıldı bu olay niye almadım bir tane diye. bir öğün az yerdim ama içim daha rahat olurdu. yumru gibi oturdu valla, her zaman ihtiyaç sahibi birileriyle karşılaşmıyoruz çünkü. aslında baya psikolojik faktörler var kalabalıktan sıyrılıp doğru olanı yapmamızı engelleyen ama bir sinyal olsa herkes o iyiliği yapacak gibi.

geçen kış tunalı'da yürürken burger king'in önünde bir adam açım yardım edecek yok mu diyordu, karşı kaldırımdaydım, yürüyüp gittim. hâlâ kendime kızıyorum neden yolu değiştirip iki hamburger alıp vermedin diye. kimse de umursamıyordu adamı.

ne zaman bir iyilik yapılması gerekse kitleniyorum, sonra neden yapmadım diye hayıflanıyorum. size de oluyor mu bu? nasıl önüne geçilir? ota boka para harcanıyor ama asıl gereken zamanda gereken yerde bencillik tutuyor gibi.

danke.

 
İlk anlattığınız sıkça oluyor. Dilencilere ya da açım diyenlere pek aldırmıyorum zira yalan olduğuna sıkça şahit oldum ve dilencilerden ciddi hoşlanmıyorum. Ama yanıma gelip banyo lifi satan teyzeden niye almadım diye bütün gün düşünmüşlüğüm vardır.


  • whoosie  (23.11.16 15:37:33 ~ 15:37:45) 
7-8 yil onceydi. Bir fuarda arkadasin kukla standina bakiyodum bir iki saatligine.

Anne ogul yaklasip fiyat sordular. Ben de buyuk su kadar kucuk su kadar dedim. Cocuk cok almak istiyodu ama standdan biraz uzaklasinca annesi cocuguna "oglum biraz pahaliymis" dedi. Cok da kibar naif insanlardi.

O an tum dusuncelerim goturup buyuk kukladan bi tane hediye etmek istiyor ama vucudum bildigin kilitlendi. Malak gibi bakiyorum arkalarindan.

Hayir arkadasimla da samimiyiz, standin yarisini dagitsam bise demez.

Fuar alanini biraz dolastim bulamadim bunlari.

Aradan kac yil gecti ama unutamiyorum hala, salakligima yaniyorum. Bildigin icimde kaldi o olay yani.
  • brkylmz  (23.11.16 15:45:43) 
oluyor, kendi kendimi yiyorum sonra gunlerce. elimden geldigince dikkat etmeye calisiyorum artik, mesela tunalida sokakta yerde meyve satan bir amca var, ihtiyacim olmasa da ondan alirim.
en buyuk nedenlerinden biri de artik her yaklasani dolandirici sanmamiz, cunku yillarca dolandirildik da aslinda. hatirlayan var mi bilmem tunali'da marks&spencer'in onunde cok eskiden bir adam dururdu, engelli dernegine mi losev'e mi ne bir yer icin anahtarlik satardi, o zaman almistim, ogrenci halime dokunacak bir miktardi sonra adamin dolandirici oldugunu ogrendim mesela, o da ayri bir koymustu, serefsiz herif.

  • kassiopeia  (23.11.16 15:58:07) 
Geçenler de bunu düşündüm. İstanbulda yaşamak gerçekten çok zor. Çünkü her taraf dilenci ve satıcı dolu. Hepsine acıyıp vermek istesen sana para kalmıyor. Her dışarı çıkışımda mutlaka yardıma muhtaç vişeyler satan yaşlılardan 3-5 er görüyorum. Ya da açım diyen çocuklar filan. Bana da oluyor ama bazen bahsettiğin şey yani keşke verseydim şöyle böyle ama sonra diyorum her önüme gelene yardım edemem ki diye.

Siz yine de edin tabi
  • Esinsin  (23.11.16 16:30:41) 
gerekli gereksiz herkese yardım ettiğim, herşeyi üzerime vazife aldığım için bende de tam tersi durum söz konusu. her seferinde kendimi tembihliyorum "yapma" diye, ama nafile. benimki de kötü, ortası en iyisi.


  • dedi ve gitti  (23.11.16 19:16:30) 
sorumluluk paylasildiginda tepki suresi uzuyor. biraz bundan...

sahsen, insanlarin dilenmeye alismasina karsiyim. yine de, insanlari kendimce tartarak yardim ediyorum: konusuyorum, neden calismadigini soruyorum, filan...

gecenlerde memede bebegi olup apartman merdivenidir, evdir temizleyerek gecinen biriyle konusuyordum; acikogretim birsey kazanmis, sozelci. "calistigim yerlerden cikmadi" dedi. "nereden calistin?" dedim; "komsumuz vermisti, 2010'dan kalma bir kitaptan..." dedi. hala uzuluyorum.
  • e haliyle  (23.11.16 20:46:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.