[]

Kendi ekonomik önlemleriniz nelerdir? Kriz için uzun vadede planınız var mı

Selamlar. Uzun zamandır 2016 ekonomik krizi başlığını inceliyorum ve daha bana vurmamış da olsa bir gün bu krizin herkesi sağlam vuracağını hissediyorum. Belki birden vurmayacak ama dokunmaya başladığında geç kalmış olacağız gibi bir his var içimde.

Sizin önlemleriniz var mı?

Benim kimisi için önemsiz gözükebilecek bir kredi kart(lar)ı borcum var. Toplamda 3000tl civarı. Hızlı kapatmak için her ay maaşımın hepsini (çok bir maaş almıyorum maalesef) bu kartlara yatırıyorum ve sonra yavaş yavaş yine karttan yiyorum.

Her ay daha az yiyerek bu döngüden kurtulmaya çalışıyorum fakat her ay mutlaka hesaba katmadığım bir harcama çıkıyor ve döngüye baştan başlıyorum.

Sigara kullanmıyorum. Ayda 1-2 kere şarap alıyorum (bunu da içemeyeceksem yaşamanın anlamı yok modundayım) bu moddan çıksam mı?

Aylık 40küsür lira sinemia'ya veriyorum.
(bkz: sinemia)

30 tl telefon faturası.

toplam 300-350tl faturalar.

aklıma şu yöntem geliyor: döngüden çıkmak için 5000tl kredi çekip kredi kartlarını kapatıp kalan parayla da hızlıca krediyi geri ödesem ve gelen maaşımla bu krediye abansam (misal 12 ay) bu iyi bir plan mı?

ya da siz nasıl tasarruf yapıyorsunuz? Kitaba çok para veriyorum dayanamıyorum. Özellikle tüyap beni epey sarstı. 300-400tl'ye kitap aldım.

Kendi kişisel tasarruf hikayelerinizi ve bana verebileceğiniz tavsiyeleri dinlemek isterim.

Şimdiden teşekkürler.

 
gezip tozmuyorum. markette indirim kovalıyorum üç beş lira da olsa. kredi kartını hiç aklıma getirmiyorum. üst baş alışverişi yapmıyorum. filmi evde izliyorum. kitap e-kitap okuyorum zaten ona harcamam yok. mümkün mertebe kombi açmıyorum. elektrikte üç dönemli tarifeye başvurdum, bulaşık çamaşır gece 11'den sonra yıkıyorum. evde yemek yoksa sipariş vermektense gidip makarna alıyorum.
yerinizde olsam kredi çekmek yerine borcu bi an önce ödeyip bankayla tüm ilişiğimi keserim.

  • pide  (23.11.16 14:22:40) 
300-400tl kitaba yatırma. kütüphane ve online kaynakları kullanmaya çalış.
sinemaya para verme çok büyük bir zevk değilse, yine internetten izle.

kredi çekme.
  • lemmiwinks  (23.11.16 14:23:22) 
Kredi çek. Çünkü şu an kredi oranları manipülatif şekilde düşük, bir süre sonra kredi faizleri artacak. Ha ama harcamanı düşüremeyeceksen kredi çekmenin de anlamı yok.


  • primetime  (23.11.16 14:47:03) 
en az 10000 kredi çek, borcunu kapa. kalan parayı forexe dolara yatır. aralık ortasına kadar kaldıraçsız düşüş, sonra yükseliş kaldıraçı daya.

sonra bat. kikiki
  • kveldulv  (23.11.16 14:57:03 ~ 14:57:27) 
kredi karti kullanmiyorum, imkanin varsa tavsiye ederim. ihtiyacin olmayan ya da o anda paranin yetmedigi hicbir seyi alamiyorsun. cebinde olmayan parayi harcamak, bence en ciddi sorunlarimizdan biri bu.

edit: aslinda elbette var kredi kartim ancak ucak bileti vs. disinda kesinlikle kullanmiyorum zira yasadigim yerde kredi kartina taksit diye bir kavram yok, dolayisiyla nakitim yettigi kadar alisveris yapiyorum ya da yapamiyorum. 300 liraya on taksit koymaz demek gibi bir sansim yok, o anda fazladan 300 liram yoksa mesela her ay bir kitap aliyorum gibi.
  • kassiopeia  (23.11.16 15:05:16 ~ 15:06:55) 
Kredi kartını sadece internetten bilet veya alamam geteken bir şey varsa kullanıyorum.Mümkün mertebe evde yiyorum, onun haricinde mümkün mertebe birikim yapmaya çalışıyorum.


  • murtiii  (23.11.16 16:05:56) 
kredi kartini kullanip ayni miktarda odeme yapip kapat. Uc bes de olsa bonus birikir


  • yons  (23.11.16 20:24:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.