[]

Yurt dışına giderken sağlık sigortası yaptırmak zorunda mıyım?

5 ay önce aldığım vize ile tekrardan Hollanda'ya gideceğim. Vize alırken bir sağlık sigortası yapılıyor ya hani şimdi tekrar yaptırmak zorunda mıyım? Kapıda falan sorup içeri almama vs. ihtimalleri var mı?




 
zorunda değilsin, ama pahalı bi şey değil zaten. için rahat olur 5-10 lira verirsin


  • ddgan  (22.11.16 21:58:26) 
sorma ihtimalleri var, ddgan +1


  • ripolip  (22.11.16 23:06:26) 
yakın zamanda istenilen belgeler değişmemişse vize alırken yapılıyor dediğin sigortanın seyahat sağlık sigortası olması gerekiyor, ve yaptırdığın bu sigortanın zaten sana vize verilen süre boyunca geçerli olması gerekiyor. yani vize tarihlerini kapsıyorsa (ki çoğu zaman kapsıyor) aynı poliçeyi (hafiften kalın a4 kağıt gibi bir şey vermiş olmaları gerekiyor sana) kullanabilirsin.


  • yuto  (22.11.16 23:09:50) 
schengen bölgesinde bulunduğunuz süre içinde geçerli ve en az 30.000 euro teminatlı bir sağlık sigortanız olması gerekiyor.
sadece bu sebepten vizeniz olsa dahi sınırdan geri çevirme hakları mevcut.

ufak bir meblağ yüzünden seyahatinizi riske atmanızı tavsiye etmem hele ki türkiye ile avrupa birliği'nin arası gitgide kötüleşirken.
  • ada meltemi  (23.11.16 01:18:23 ~ 01:18:41) 
Mutlaka yaptır.
Başına ne geleceği belli olmuyor. Abd'de iki kez parmağım kırılma tehlikesi geçirdi. Hiç kaza olmaz diyeceğin yerde ve zamanda. Biri hatta çok fenaydı. Alakasız şekilde parmağım metro istasyonu kapısına sıkıştı ve kopuyordu. Belki ilk defa orda öyle bir olay yaşandı ama yaşanıyor işte. Tabi ben bir süre baygınlık falan geçirdim. Eğer bir şey olsaydı bütün hastane masrafları vs karşılanacaktı. Olmadı şükür.
Kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim.
  • artci sarsinti  (23.11.16 17:02:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.