[]

hedefsizlik, ne yapacağını bilememek?

üniversite biteli yıllar oluyor atanamadım evdeyim. bir ara dikiş kursuna gitmiştim güzel de beceriyordum ama mağazalarda artık ne ararsan var zaten tanıdığım terzilerde yılların ustası olmalarına rağmen durumlarından memnun değiller. yani dikişle hiç vakit kaybetmek istemiyorum.

tekrardan üniversite sınavlarına girip güzel bir bölüm mü okusam yoksa kpss'yi mi zorlasam? ya da kamu da olmasa bile özelde iyi kötü demeden herhangi bir işe mi koyulsam? bir arkadaşım asgari ücretle koton'da çalışmaya başladı depo bölümünde. siz olsanız ne yapardınız?

sanat tarihi okudum psikoloji ya da zihin engelliler öğretmenliği okumak istiyorum.

 
LC Waikiki'de yarı zamanlı olarak birkaç yıl çalışıp sonra reyon yöneticisi olan bir sürü arkadaşım var. Ben de çalıştım orada. Başvuru yapın. Mağazadaki ikinci müdürümüz güzel sanatlar fakültesi resim bölümü mezunuydu. Hiç de öyle sektörün içinden gelen biri değildi.


  • dissendium  (22.11.16 15:53:16) 
kaç yaşındasın, hangi okulu bitirdin, okursan hangi okulu ve bölümü hedefliyorsun, okumazsan ne yapacaksın bunlara göre değişir cevap.


  • black mamba  (22.11.16 15:57:24) 
şimdi iyi bir devlet üniversitesinden psikoloji kazanmayı başarabilirsem kpss'yi de halihazırda başarırım diye düşünüyorum. hadi vira bismillah.


  • for day to break  (22.11.16 16:01:26) 
Yıllarca evde oturmak hoş değil. Kasiyer, tezgahtar, garson vb ne olursa bir yerden başlayın derim. Bu arada yine fazla kalifiye olmayan ama şartları/maaşı görece iyi olan bir işe girmeyi deneyebilirsiniz; Yemek Sepeti çağrı merkezi çalışanı, leş olmayan bir yerde garsonluk (bahşiş) gibi... Bir yandan da hayvan gibi KPSS çalış, kamuyu zorla.

Üniversite biteli yıllar olmuş, şimdi tekrar sıfırdan bir bölüm okuyacaksan bunun en azından İngilizce öğretmenliği, mühendislik gibi iş garantisi/maaşı daha fazla olan bir şey olması ya da gerçekten hayalin olan bir meslek olması gerekir. Yoksa 5 sene sonra kendini ikinci bir lisans mezunu olarak benzer bir durumda bulabilirsin.

Edit: Gerçekten iyi bir üniversitede psikoloji kazanabileceğini düşünüyorsan ya da mesela zihin engelliler öğretmenliğinin iş olanağı çok açıksa olabilir. Ya da ikisinden birini gerçekten hevesle yapabileceğini düşünüyorsan. Zaten ikinci bölüme karar versen bile yine bir yere girip part-time da olsa çalış derim...
  • long live rock n roll  (22.11.16 16:08:11 ~ 16:11:24) 
bence bir hedefin varsa üniversite için zorla. yaşın kaç olursa olsun mesela tıp okuma hedefin varsa otur çalış gir. yaşım geçti diye mesela tıpı bir kenara bırakıp sıradan bir memur olmak saçma.

diğer taraftan memurluk da konuma göre değişir. eğer kpss a'dan sağlam bir memurluğa girebilirsen tekrar baştan üniversite okuma otur kpss'ye zorla. yani memurluk ya da üniversiteden ziyade içeriği daha önemli.
  • black mamba  (22.11.16 16:24:58) 
ben her şeyden önce sevdiğim bir bölüm okumak istiyorum. mesela çocukluğumdan beri tarih okumaktan nefret ettim. tarihi romanlar bile beni sıkardı ama açıkta kalmamak için gittim tarihle ilgili bir bölümü 4 sene boyunca işkence çekerek okudum. gerçi bölümün bazı detayları güzeldi ama ilgimi çekmeyen tarafı ağır basmış olmalı ki okuduğum bu bölüme dair en ufak bir bilgi birikimim yok.

okuduğum bölüm her ne olursa olsun bitirdikten sonra bir şeyler üretip insanlığa bir yararım dokunsun istiyorum. tabi bunu nefretle değil keyifle yapmak istiyorum aynı zamanda.
  • for day to break  (22.11.16 16:30:53 ~ 16:38:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.