[]

Tanıyor olabileceğimiz kişiler?

gerçekten aklım almıyor, nasıl olabiliyor bu gibi şeyler?

2008 yılında yani tam 8 sene önce 5-6 ders aldığım bir tenis hocası vardı. o zamanlar ne instagram var, ne facebook (bizde de yeni yeni yaygınlaşıyordu).

instagram bu adamı bana arkadaş önerisi olarak karşıma getiriyor. o zamanlar kullandığım hattı/telefonu/e-mail adresi hiçbirini kullanmıyorum. ortak olarak hiçkimse yok. yani internet nasıl bana getirebiliyor bu kişiyi?

 
ortak arkadaşınız oabilir ya da ortak ilgi alanınız tenis nedeniyle olabilir. aynı şehirde aynı tenis kulübünde farklı zamanlarda check in yapılmış olabilir.

hiçbiri olmasa bile karşı taraf hala aynı telefonu kullanıyor ve numaranız rehberinde yer alıyor olabilir. sizin numaranız onda varsa ona "bu kişiyi tanıyor olabilirsin" diye öneriyordur, düz mantıkla siz de onu tanıyor olabilirsiniz diye size de öneriyor.
  • elestirman  (22.11.16 10:57:56) 
facebook instagram vs. uygulamaları telefona kurarken rehbere, maillere bilmemneye erişim izni istiyor, yüklemek için de veriyorsunuz o izni.

söylendiği gibi o kişinin rehberine kayıtlıysanız instagram da o kişinin rehberindeki numaralardan başka izin almış olduklarına tanıyor olabilirsin diye öneriyor.

ben de çok şaşırmıştım. hiçbir ortak arkadaşımın, ortak zevkimin, ortak hiçbir şeyimin olmadığı, iki yıl önce mali müşaviri olduğum firmada çalışan bir adamı bana öneriyor. hatta buraya sordum. bu nasıl olur diye.

büyük ihtimalle o çalışan "ne zaman emekli oluyoz kibrit bey bi bah hele" falan demek için beni aramış. numaramı da kaydetmiş. facebook da oradan rehbere erişip bizi eşliyor.
  • kibritsuyu  (22.11.16 11:40:59) 
Her zaman rehber diye düşünmeyin, ortak beğenilere göre tavsiye ediyor. Senin beğendiğin birkaç paylaşımı o da beğenmişse birbirinize tavsiye edebilir.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (22.11.16 13:20:42) 
o değilde bana niğdenin köylerinden sarı takım elbiseli mhp li gençler gosterıyor bu...

dayak is coming?

not: ciddiyim. espri değil.
  • anonymice  (22.11.16 13:36:07 ~ 13:38:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.