[]

baş dönmelerim ve bayılayazmam

selam ahali,

bende 2 seneye yakındır pis bi basdonmesi var, asırı stresli oldugum bi dönem sonrası cıkmıstı. sonrasında da gerginken daha fazla ama genel olarak surekli bi durum gibiydi. ben bunu anksiyete bozukluguna baglıyordum. etraf donuyor degil ama ben sallanıyorum, yer kayıyor ya da bacaklarım tutmuyor gibi bi histi. tarifi zor biraz. neyse son dönemde bu arttı, iyice fazla olmaya basladı. gecense dısarıda tek basımayken aniden etraf asırı kaymaya, goruntuler gitmeye basladı. bayılıyorum dedim ve biyere oturttular. bilinc gitmedi ama goruntuler gitti bikaç saniyeligine. tabi baya tırstım, organik bi sebep var mı diye suphelendim. bugun norologa gittim, pek iyi bi hastaneye gidemedim. muayene falan etti normal dedi, fakat gözdibi muayenesi falan yapmadı. bende yıllardır suregelen demir eksikligi anemisi var, ona baglıdır vs dedi ama daha önceki gittigim doktorlar anemi bu kadar basdonmesi yapmaz demişti.
şimdi kan tahlillerini önümüzdeki gunlerde yaptıracagım fakat acıkcası biraz tırstım, tek basıma carsıya cıkmaya falan korktum bugun. dusup kafamı yarar mıyım diye kuruyorum. ciddi bişiy olabilir mi? daha önce hiç bayılma gibi bişiy tecrube etmedigim icin fazla tırstım

 
benzer deneyimleri ben de yaşıyorum. Sizin durumunuzda sosyal anksiyetenin payının büyük olduğunu düşünüyorum. En azından bende öyle. Ev ortamında benzer deneyimler yaşamıyorken dışarı çıktığınızda oluyorsa bu durum, psikiyatriye görünmenizi tavsiye edebilirim. Gerçi ben 1 yıldır antidepresan kullanıyorum, durumum aynı ama olsun.


  • empty blank  (22.11.16 01:23:25) 
Kalple ilgili bir sorun da olabilir. Nabzınız ve dolaylı olarak tansiyonunuz düştüğünde de görüntü gidebilir. Mutlaka kardiyoloji bölümüne de gidin. Geçmiş olsun.


  • dissendium  (22.11.16 01:23:31) 
KBB'ye de gidebilirsin. Vertigo için bakarlar. Ben de durduk yere içip içip zom olmuş gibi sağa sola zikzak çizmiştim. Sonra vertigo çıktı. Önemli o, KBB'ye bi git bence.


  • yaren  (22.11.16 02:12:10) 
vertigo gibi geldi anlattığın


  • cekilmis gayfe  (22.11.16 09:49:37) 
benzer sorunlar aynen bahsettiğin gibi iş dolayısıyla aşırı stresli olduğu bir dönemde eşimde çıktı. vertigo. tedavi devam ediyor, hala baş dönmeleri var. artık çalışmıyor. sanırım tedavisi olmayan bir hastalık. kbb baktı, bir şey çıkmadı, nörolog da ilaç tedavisi görüyor. 1 hafta hastanede yattık, denge kristalleri yerinden oynamıştı.


  • lostys  (22.11.16 10:00:08) 
yasanan bas donmesinin tipine dikkat edildiginde, vertigo olasiliginin dusuk oldugu kanisindayim, nacizane. siz "etraf donuyor degil ama ben sallaniyorum, yer kayiyor" gibi tanimlamissiniz. bildigim ve tecrube ettigim kadariyla vertigo bu tarz bir bas donmesi yasatmaz, vertigoda tam anlamiyla "etraf doner", zor durursunuz. yine bildigim kadariyla vertigo "onceleri az oluyordu, simdilerde artti, siddetlendi" gibi bir sey degil, bir anda, ozellikle stresli gecen bi donemin ardindan ansizin patlak veriyor. uzun sureli demir eksikliginin bu tarz bas donmeleriyle gercekten baglantisi var, hele de tedavi edilmeyen demir eksikligi, bu tarz gittikce artan/siddetlenen bas donmeleri yapabilir. siz bi an evvel kan tahlillerinizi yaptirin. demir, b12 falan hepsini cikarsinlar aradan. saglikli gunler.


  • sayisal loto  (22.11.16 12:57:21 ~ 13:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.