[]

Kahve ogutucu-a101 sinbo

Dun burada filtre kahve makinesiyle ilgili bir soru sordum ve gelen oneriler dogrultusunda delonghinin filtre kahve makinesini aldim.
Simdi bir de ogutucu mu alsam diyorum. Ama cok pahali makineler alamayacagimi belirteyim.
A101de sinbonun ufak bir kahve ogutucusunu gormustum. Is gorur mu? Yoksa cekilmis almaya devam mi edeyim?


 
Rossmann varsa civarda 48 liraya ideenwelt marka mükemmel bir grinder satıyorlar. Onu öneriyorum. Çok memnunum kendilerinden.


  • overthrower  (21.11.16 23:57:09) 
kahve çekildikten sonra çok çabuk bayatlar aromasını kaybeder . bunun için günlük içeceğiniz kahveyi kendiniz çekmenizi öneririm.
A101 de satılan ürün Sinbo SCM-2934 idi gayet kullanışlı bir ürün fazla para harcamanıza gerek yok. aynı işi buda yapıyor. fiyat olarak piyasadaki en uygun makine diyebilirim. Gönül rahatlıgıyla alabilirsiniz. 3 aydır her sabah kullanıyorum tık demedi.
ufak bir bilgi vereyim ilk aldığınızda bir iki çalıştırmadan sonra bıçağı yerine oturuyor ve alt taraftaki demir hazneye sürtüyor sürten bıçagı elinizle biraz kaldırdığınızda bu sorunda ortadan kalkmış oluyor.
  • sudo su  (22.11.16 00:13:11) 
İş görüyor demişti bir arkadaş. İçeceği kadar öğütüp taze taze içiyormuş.bulursam alıcam ben de.


  • curukturpkokusu  (22.11.16 00:16:10) 
Simbo'nun o ürünü öğütücü değil, bıçaklı sistem bir parçalayıcı. Yani iş görmez. Almanız gereken değirmen tipi bir öğütücü olmalı.


  • son barkod okuyucu  (22.11.16 00:16:23) 
ya şu sinbo'yu soyleyince ben de yazacaktim da ki yaziyorum :) o parcalayici hakikatten. Ögütucu farkli, el degirmeni gibi. Degirmen tipi uygun fiyatli bir sey soyleyebilir misiniz ?


  • evimin paspasi  (22.11.16 00:33:24) 
@evimin paspasi, espresso dışında kullanılacak ise Delonghi KG79. Alternatif olarak el değirmeni, sözen.


  • son barkod okuyucu  (22.11.16 18:38:51) 
Kahhve.com da satilan sozen degirmeni alayim mi o zaman? Farkli tipleri var mi onun da? Ya da onerebileceginiz alabilecegim bir site? @son barkod okuyucu


  • meteorzede  (23.11.16 14:18:15) 
@meteorzede, Sözen'in İstanbul Eminönü'nde fabrika satış mağazası var. Telefonla arayıp havale yapsan gönderirler. Farklı boyutları var ama Kahhve.com da satılan kahve için olanı(diğerleri baharat için). Sözen ve benzeri el değirmenlerinin tek olumsuz yönü kahveye metal kokusunun sinmesi. Kahhve.com da ki Hario MillSkerton dikkat çekici. Aynı tipte Tchibo'nun da öğütücüsü var.(böylece iyicene kafanı karıştırmış oldum)


  • son barkod okuyucu  (24.11.16 23:47:23 ~ 23:48:04) 
ben uzun araştırmalar sonucunda hario skerton mill aldım. seramik dişlilerle öğütüyor, dişlilerin arasındaki mesafeyi kolayca ayarlayıp istediğiniz boyutta kahve çekebiliyorsunuz.

bıçaklı sistemler kahveyi parçalıyorlar. öğütme biraz daha ezmeye dayalı bir eylem. zaten elektronik makinelerde fiyatı yukarıya çektiğinizde dişli sistemler yaygınlaşıyor.

dişlilerin seramik olması da fazla ısınmalarını engelliyor, aksi takdirde kahveyi çekerken yakma ihtimaliniz var. zira seramik dişlilerde bile ısınıyor.
  • antikadimag  (25.11.16 00:05:52) 
Hario bana daha uygun gibi geldi metal kokusu deyince isik hiziyla uzaklastim sozenden. Kahhvedeki black friday indirimine koymuslardi sozen yok diye almamistim yazik oldu keske daha onceden gorseydim. Tchibonun da internet sitesinde bulamadim ogutucuyu. Artik elimdeki cekilmis kahve bitene kadar butcemi ayarlayip bir dahaki sefere hario mill skerton ve cekirdek kahve alirim diye dusunuyorum.


  • meteorzede  (26.11.16 13:54:07) 
seramikte ısınma olmuyor evet, okumuştum ama delonghi'de de ısınma engelleniyormuş yani metal o kadar kolayca ısınmıyor. Artık ne kullanmışlarsa. Zaten çekimi yaptıktan sonra su sıcaklığı bile önemli. Kısacası kahve bir kültürdür.


  • evimin paspasi  (26.11.16 23:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.