[]

Banka kartımı vermedi nasıl olur!

Almanya'dan gelen bir arkadaşım var. Cumartesi günü bankamatik kartını (Alman bankası) anlaşmalı Yapı Kredi Bankası'nın bankamatiğine sokuyor ve bankamatik kartı yutuyor.

Neyse bugün Yapı Kredi'ye gidiyor, derdini anlatıyor fakat aldığı yanıt "Kartınızı geri veremeyiz, imha ediyoruz biz onu" şeklinde oluyor.

Yahu nasıl olur! Ya bu kızın burada eşi dostu olmasa, düz turist olsa ne olacak? Zaten bütün hafta sonu bi mağduriyet söz konusu, özür dileyip kartı geri vereceklerine yaptıkları işe bak.

Var mı böyle bir şey dostlar? Ne yapabiliriz ki?

Aramızda bankacı ya da bu işlerden anlayan birisi varsa aydınlatsın lütfen.

 
Mevzuat öyle doğrusunu yapmışlar, yabancı banka kartları bankamatikte kalırsa banka geri vermez imha eder. Eğer yerli (ama başka) bir bankanın kartı kalırsa, yine verilmez ve imha edilir. Genelde 2. dediğime uygulamaya almazlar risk düşük, ama sizin başınıza gelen olayda kartı verirler sonrasında da o kartla sakat bir işlem olursa bankanın muhabir bankayla ilişkisi bozulur. O yüzden o riske girmezler. Maalesef kural bu.


  • koskoca kirpi  (21.11.16 22:42:30) 
Türkiye'de bile bankanın kendi ATM'si kartı yutsa bile imha ettikleri oluyor (şubelere uzak bir ATM'yse özellikle). İmha edilmese daha sıkıntı olurdu. Çok şaapmamak lazım.


  • kingdom of rust  (21.11.16 23:01:30) 
benim denizbank kartını granda'da bi atm mesai dışında kapmıştı, ertesi gün gittim pasaportu gösterip aldım.

denizbank'ı aramıştım, "onu iptal edelim yeni kart gönderelim size" demişlerdi. ba ba ba, hiç sorgu sual olmadan yeni kart diyor. ne diycek diye tamam dedim kaç güne elimde olur, "ama oraya gönderemeyiz kiii :((" yaptı. napıcam ben peki burada, tüm param o karttaydı dedim, bizim yapabilecek bişeyimiz yok diyip çağrıyı sonlandırmaya gitti.

müşteri memnuniyeti konforu falan umurlarında değil, bizim işimizi zorlaştıracak bişey çıkmasın diye hareket ediyorlar.
  • baba jo  (21.11.16 23:14:09 ~ 23:15:05) 
kartı durup dururken mi yuttu şifre mi yanlış girildi?


  • senolll  (21.11.16 23:15:03) 
Para çekerken önce parayı vermiş ama kart bekle bekle yok. Vermemiş.


  • msb  (21.11.16 23:22:05) 
Biz yurtdışında eğitim amaçlı bulunurken durumu anlatıp almıştık, hatta başka türk kartları da olduğunu tanıyıp tanımadığımızı sordular,isimleri verdiler, eğer bu kişileri biliyosanız pasaportla gelip alsınlar dediler, ve adamlar tarih tarih dosyalamışlardı. İmha edilmesi çok doğru gelmedi bana, büyük mağduriyet yaşanabilir. Ama türkiyedeki prosedür için bişey diyemeyeceğim.


  • i am a legal alien  (21.11.16 23:54:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.