[]

cv yazma ama çok ciddili bir yere

arkadaşlar öyle böyle olmayan bir yere cv'mi göndereceğim staj başvurusu için. çok az stajyer alıyorlar ve 3 aylık bir eğitim veriyorlar kabul ettikleri stajyerlere. öyle tabii çok bi beklentileri yok en ayırt edici oldukları nokta akıcı ingilizce konuşabilmekmiş zaten bi ona güveniyorum onun dışında bir de şöyle bir madde var iyi bir bilgisayar ve iletişim becerisine sahip olma diye. bu ne olabilir ki acaba hiçbir fikrim yok?

şimdi ben ne yazık ki süper tembel bir insan olarak ne staj yaptım ne bir şey, buraya cv yazarken nasıl bir yol izleyeyim? hem boşluğumu mümkün olduğunca kapatayım hem de yalan söylememiş, insanları kandırmaya çalışmamış olayım. biraz fikir verir misiniz?

kurumun adını vermek istemiyorum niyeyse çok pimpirikliyim bu konuda şimdi biri buradan görür aa ben de başvurayım buraya der beni değil onu alırlar falan ben eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım.

 
ilgilerini çekecek konularda coursera.org gibi sitelerden online eğitim alabilirsiniz. fark yaratır sonuçta bu da.


  • pide  (21.11.16 20:21:18) 
Bilgisayar becerileri meslekten mesleğe değişir. Bir makine mühendisi için AutoCAD, SolidWorks, CATIA gibi programlardan bahsedilirken bir endüstri mühendisi için MATLAB, Visual Basic gibi programlar kastedilebilir. İyi bildiğiniz bir bilgisayar programı yoksa CV'yi dolu göstermek için tek tek MS Word, MS Excel, MS PowerPoint yazmak işe yarayabilir. Tabi bu programları da az çok biliyorsanız yazın. Excel biliyorum deyip çok basit formülleri bile yazamayanlar var. Word bile yerine göre ilginç sorunlar çıkartıyor.


  • dissendium  (21.11.16 20:30:32 ~ 20:31:17) 
iibf bölümü zaten yani mühendislik programları gibi bir beklentileri olacaklarını sanmam o yüzden. word excel gibi temel ms office programları dışında zaten bir öğrenci iş hayatına girmeden ne öğrenebilir ki?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.11.16 20:32:34) 
Bu biraz ilgi meselesi. Ben bildiğim çoğu programı kendim kursa giderek geliştirdim. Program öğrenme öğrencilik döneminde yapılacak bir iş bana kalırsa. Mezun olduktan sonra pek anlamı olmuyor. İktisatçılar SPSS diye bir program kullanıyor.


  • dissendium  (21.11.16 20:39:56) 
Muhtemelen sen alınmıcaksın, kasma cok. Ayrıca kandırmak istemiyorum deyipte verecegin her bilgi buna dahil olur.Cv doluysa doludur, insanlar neler yapıyor inanamazsın.Boşsa da boştur.


  • basubadelmevt  (21.11.16 20:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.