[]

nasıl oluyor da 15 günde kota doluyor?

anlamıyorum, anlayamıyorum. bir tek benim mi böyle? 15 günde toplasan 2 film, 2 maç izlemiyorum. e bi zahmet gireyim de youtube'dan da 5-10 şarkı dinleyeyim yani. internet ne boka yarayacak onu da yapmazsam. bişiler okuyorum işim dolayısıyla text bazlı sitelerde bulunuyorum vs... ama gelin görün ki 15 kasım'da benim akk sınırım çoktaaaan 50 gb olmuş da hızım düşmüş bile. kaç kere modemin şifresini değiştirdim acaba birisi mi kullanıyor vs... diye. yok yani öyle bi şey de yok. lan ben de kullanmıyorum valla billa. nasıl oluyor bu?

çarşamba günü beşiktaş'ın maçı var onu izleyecektim internetten kaçak linkten vs... şimdi izleyemem donar eder sinir olurum. var mı derdime bi çare?

not: ttnet

 
var, periscope.

periscope.tv
  • pomknos  (21.11.16 18:05:36) 
50 gb günümüz teknolojisine az geliyor artık. videolar kaliteli, herşeyin dosya boyutu yükseldi, doğal olarak çabuk doluyor. kotaları yükseltmeleri lazım artık. hatta hiç kota olmaması lazım.


  • dedimmidemedimmi  (21.11.16 18:06:10) 
evde 3 kişiyiz, ben çalışıyorum, arkadaş öğrenci, diğer adam da çalışıyor. Ve kotam 5 günde %80 doldu alksdşaf imkansız. (superonline)


  • nice tnetennba  (21.11.16 18:08:15 ~ 18:08:26) 
hizliresim.com

ekim ayının ilk 10 gününün fotoğrafını atayım mesela şuraya. lan ben bu kadar büyük boyutlu indirmeler yapmadım mesela yani. eminim yapmadığıma. alala..
  • rajaz  (21.11.16 18:09:27) 
ben sürekli kota bilgisi sorgulatıyorum, bir terslik varsa şifre değiştiriyorum..


  • redeath  (21.11.16 18:24:22) 
o kadar çok kez şifre değiştirdim ki.. birisi girmiyor sanırım modeme yani ondan eminim.


  • rajaz  (21.11.16 18:29:24) 
torrent varsa o sorun yaratıyor olabilir. bu arada bir sey otomatik update yapıyor olabilir sürekli ayni saatlerde veri tüketimi mevcut.


  • helenart  (21.11.16 18:32:50) 
Günlük kullanımına bakar mısın, kullandığın iss nin sitesinde detaylı kota sorgulaması yap, hangi saatler arasında ne kadar veri kullanılmış bir kontrol et.

ayrıca bilgisayarına netlimiter kur, hangi program ne kadar kullanmış bir takip et.

Evde tek değilsen de diğer kullananlara sor, yalan söylemediklerinden emin ol.

Bir de başıma gelen ve fark edene kadar kafayı yediğim bir sorunu söyleyeyim, kardeşim yeni bilgisayar aldı, dropbox'ı açık unutmuş, işyerinde yeni makinayı açtığı gibi dropbox'lar senkronize olmaya başlamış, yanlış hatırlamıyorsam bir günde 30gb trafik olmuştu. Bu şekilde bir bulut servisi açık mı kontrol et.

tv smart'sa youtube'dan izlediğin filmler HD olur ve deli gibi yer kotadan.

aklıma gelen ihtimaller bunlar
  • kimlanbu  (21.11.16 18:36:02) 
Ben de 100 gb'ı tüketmişim ama iki pcden de kontrol ettiğimde yaklaşık 90 gb kullandığımı gördüm ve 10 gb'ı da tablette film izleyerek tükettim yüksek ihtimal.

Çoğu cihaz tüketiminizi kaydediyor, bunları kontrol edebilirsiniz, evde ergen varsa sadece instagram ile 10 gb tüketim yapabilir ayda, yani fazla şaşırmayın.
  • atom karincanin torunu  (21.11.16 18:44:25) 
netlimiter kuruyorum bi bakayım o zaman.


  • rajaz  (21.11.16 18:47:16) 
unblock falan var yok öyle linklere girmem asla da, bilemiyorum valla netlimiter da temiz çıktı öyle yiyen eden bi programım yok. lan resmen dolandırılıyoruz ya.


  • rajaz  (21.11.16 19:10:40) 
windows 10'dan kaynaklanıyor diyorlar. bir ayarı vardı onu kapatmak gerekiyormuş.


  • gotic  (21.11.16 19:36:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.