[]

suriyeli aileye yardım

merhabalar. eşim bankada çalışıyor. bankanın yakınında tesbih satan bir amca varmış suriyeli birde torunu varmış 8 9 yaşlarında. eşim git gel torunuyla baya muhabbet etmiş ve kızı çok sevmiş. anlattığına göre kızın anne ve babası suriyede ölmüşler. kızda bir erkek bir kız kardeşiyle birlikte dedesinin yanında türkiyeye geliyorlar. geçen giymediğimiz kıyafetler, ayakkabılar, yorgan vs toplayabildiklerimizi evlerine götürdük. gittiğimizde akşam 8 9 gibiydi saat. virane haldeki bir gece kondunun önüne geldik. pencerelerinde cam yoktu. amca naylon çekmişti. evde ne elektrik ne su vardı ve içerisi oldukça kötü durumdaydı. evde gördüğüm kadarıyla küçük kız, kardeşi, bir amcası, nenesi ve dedesi kalıyordu. bir soba vardı evde ama oda yanmıyordu. hepsi yataklara girmişleri ısınabilmek için. onları o halde görünce gerçekten çok kötü oldum. inanın o şartlar da bir hayvanı koysanız o evde yaşayamaz. amca biz gelince hemen olan bir kaç odununuda yaktı üşemeyelim diye. gerçekten gördüğüm kadarıyla çok iyi niyetli biriydi. kaç kere amca bir isteğin olursa ara yardımcı olmaya çalışırım desemde istemedi. yaptıklarınız yeter dedi sırf getirdiğimiz iki üç parça eski eşya için. şimdi ben yine birşeyler yapmak istiyorum. ne bileyim biraz odun ve erzak alıp götürmek istiyorum. fakat nereye kadar bu böyle gider veya ne kadar yardım edebilirim bilmiyorum. acaba bu durumda yardım istenebilecek bir kurum var mıdır? belediyeler sivil toplum kuruluşları fark etmez bir şekile yardım bulabilsem çok iyi olur.

Bu arada yer Eskişehir.


 
900 tl civarı bir yardım verilmiyor mu Suriyelilere? Yalan mıydı o?


  • glamdr1ng  (21.11.16 17:56:26) 
@glamdr1ng 900 tl yardım gerçekten var mı bilmiyorum.
@konuşma ben konuşuyorum amca bidiğim kadarıyla kendince çalışmaya çalışıyor tesbih yapıp satarak. bir oğlu var gödüğüm kadarıyla 20 li yaşlarda. anlattığına göre patates işinde çalışmış bir 10 gün kadar. adam parasını vermemiş. malum ülkedeki iş sorunu düzgün bir iş bulabilirler mi emin değilim. eve gelince evin sahibi para istememiş bu evde kalabilirsiniz demiş. yani ne zamana kadar izin verir bilmiyorum evi onarma işine girilebilir fakat önce ev sahibiyle görüşmek lazım. bence bunun yerine cüzi bir kirası olan daha yaşanılır bir ev bulmak daha iyi.
@acedia sözlükte başlık açmayı bende düşündüm fakat para yardımı için hesap olayları falan zaten sıkıntılı. ben sadece ne tür yardımda bulununulabileceği hakkında fikir almak istedim.
  • banx  (21.11.16 18:12:20) 
Facebook ta üye olduğum mülteci yardım oluşumlarına ileteceğim duyurunuzu. Bana özelden size nasıl ulaşabilirler yazar mısınız? Benim olduğum gruplar izmirde ama haberleşiyorlar diğer şehirlerle böyle durumlarda.


  • Phoebe  (21.11.16 19:51:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.