[]

Düsseldorf'ta maaş

Uluslararası bir reklam ajansıyla görüşmem var.
Maaş olarak ne istediğimi soruyorlar.
5-6 yıl tecrübeyle dusseldorfta geçinebilmek için ne kadar istemeliyim? Bir de net mi brüt mü fiyat veriliyor?


 
almanyada brüt fiyat söylenir genelde cünkü net kisiden kisiye cok degisiyor. genelde reklamcilik sektöründe maaslar genel agirlik olarak 40.000 ile 70.000 euro brüt yillik araliginda. büyük firmalara ortalamanin 5000 euro daha üstünde maas verir. 40.000 euro bekar biri icin yaklasik 1800 euro gibi net rakam yapar (evli icin yaklasik 2200 euro aylik net). bu rakamla ortalama bir yasam icin yeterli. ama cok rahat olmaz 700 kira gider 300 mutfak 100 faturalar. aylik da 700 gibi birsey kalir elde tatil ve diger harcamalar icin.

70.000 euro brüt ise yaklasik 3200 net yapar bekar biri icin (evli icin 3700 gibi yapar). bu rakam almanyada genel ortalamani üstünde bir rakam iyi bir sekilde yasanir.

düseldorf sehir kira olarak ortalama üstü pahallilikta bir sehir ama diger sehirlere yakinligi ve ulasim kolayligi nedeniyle illa düseldorfta oturmak gerekmiyor.

www.numbeo.com
  • emrahday  (21.11.16 16:40:38 ~ 16:47:00) 
Yıllık brüt fiyat veriliyor base salary için. Onun dışında varsa company bonus, commission, compensation vb şeyler de ayrıyeten görüşülüyor.

Sektörü pek bilmiyorum ama 45-50K Euro civarı bir şey olur herhalde.
  • crown  (21.11.16 16:42:34) 
düsseldorf berlin ve kölne göre pahalı, münih ve hamburga göre ucuzdur.

normal bir çalışan için ortalama yılda 50 bin civarı olacaktır büyük ihtimalle. ekstra yetenekler varsa 70 bine kadar çıkar ama fazlası olabilse de zor gibi.
  • kurnaz  (21.11.16 17:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.