[]

tırnak kenarlarını koparma ile savaşmak

tırnaklarımın kenarlarındaki etleri koparıyorum devamlı olarak. yapmayacağım diyorum ama kendimi yaparken yakalıyorum. bilinçli olmaya çalıştıkça en azından yakalayınca bırakmaya başladım ama yine de bir türlü durduramıyorum bu olayı.

hani tırnak yiyenler için acı ojeler var falan ya, bu et koparma olayı için önerebileceğiniz bir ürün/yöntem falan var mı? dudağımı da yoluyordum mesela, artık sürekli krem sürüyorum, böylelikle dudağıma dokunasım gelmiyor. eldiven falan mı giyeyim 7/24?*


 
valla bende yapıyorum
bunu yaparken de resmen ruhumun sapık kısmını besleyip köreltiyorum tırnak kenarı etlerimi yolarak.
bunu engelleyecek bir olay düşündüm ama bulamadım.
  • basond  (20.11.16 23:48:32) 
Ben de yapardım. Sonra bir paronychia yaşadım, artık yapmıyorum en etkili yöntem.


  • once  (20.11.16 23:51:43) 
Ben vazelin sürüyorum tırnaklara. Özellikle gece yatmadan sürersen bayağı toparlıyor. Her kuruduğunda sürmek lazım yoksa gene koparmaya başlıyorum. Mesela şu an hem koparıyor hem cevap yazıyorum. Bayansan oje sürmeni tavsiyw ederim. O güzel görüntüye kıyamayıp koparamıyorsun onun yerine ojeyi soyuyorsun.


  • uyusam iyi olur  (20.11.16 23:53:46) 
ben aksine ojeli ojeli koparıp ojeleri de mahvederek daha iğrenç bir görüntüye sebep oluyorum.
bende de küçüklüğümden beri var ne yazık ki, çözemedim bi türlü. sadece tırnak kenarıyla da değil, ellerim çok iğrenç görünüyor... baş parmaklarımın ilk boğumuna kadar kıpkırmızı hatta kahverengimsi bir görüntü oluştuk artık yıllar içinde.
geçen sene rastgele bi cildiyeciye sormuştum egzema gibi duruyor o kaşındırdıkça koparma hissi oluyodur demişti. tedavi edemezsin ama madecassol (yanlış yazmış olabilirim) sürerek bi nebze toparlayabilirsin demişti. cidden dediği gibi kaşıntı hissettikçe yolmaya başlıyorum ama sinir stres vs anında kaşınmasa bile yoluyorum alışkanlıktan.
  • nolmus yani  (21.11.16 00:14:53) 
Sadece sınav esnasında yapacağıma dair kendime söz verdim. Büyük ölçüde işe yaradı ders çalışırken de yoluyorum bazen ama olsun. Yatarken hametan sürüyorum.


  • nickimin hakkini veremedim  (21.11.16 00:19:19) 
yaşın kaç bilmiyorum ama ben küçüklüğümden beridir etlerimi yerim. çok bırakma denemelerim oldu ama 30 yaşına geldim kurtulamadım maalesef. yan etkisi bağırsaklarda parazit oluyor.


  • artci sarsinti  (21.11.16 01:25:13) 
@uyusam iyi olur: bayım.

@artci sarsinti: 22. 10 yaşımdan beri falan yoluyorum herhalde. hiç yemedim.

vazelin veya benzeri kremler mantıklıymış. elime krem sürmekten nefret ediyorum, hatta genel olarak vücuduma krem sürmüyorum çünkü o kremin cildimin üstünde tabaka halinde verdiği his aşırı rahatsız ediyor. sadece yara olan yerlere sürebilirim ama, mantıklıymış.
  • knight of cydonia  (21.11.16 03:12:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.