[]

İlanların Güvenilirliği Hakkında ?

(öncelikle belirteyim aşağıda bahsettiğim kişiyi tanımam etmem ama örnek teşkil ettiği için yer veriyorum)

Yukarıda sabit hale getirilmiş bir ilanda, kıbrıs'ta çalışmak üzere 2 adet bayan solist aranıyor denmiş ve bir mail adresi verilmiş. Bu ilanın gerçekliğini, anlaştığı kişileri kaçırıp kötü işlerde kullanmayacağını bilemeyiz. Çünkü bilsek bile bu insanlar sözlük yazarı olmadığı için herhangi bir bilgilerine bile ulaşamayız. (ya da ulaşabilir miyiz?)

Kıllandım durduk yere, en azından sabit hale getirmenin bi prosedürü olsa ya da varsa da bize bildirilse ne güzel olur.

 
bu konuda şöyle bir açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

ilk olarak, buraya üye olan herkes, kendi verdiği bilgilerin doğruluğundan sorumlu.

ikincisi, 2 adet bayan solist aranıyor olabilir ya da olmayabilir. orijinal iphone ya da ipod sattığını ilan eden eden insanların ürünleri de sahte olabilir. ancak unutulmamalı ki, burası bir platform ve ayrıca, ilandaki adresten iletişime geçtiğiniz anda kimse sizi pıst diye uçağa bindirmiyor. ararsınız, karşınızdaki insanla konuşursunuz, güvenilir bulursanız gidersiniz, ürünün orijinal olduğuna kanaat getirirseniz satın alırsınız. aksini düşünmek, siteye üye olan insanların gizli ajandalarını araştırmak ve bulmak imkansız takdir edersiniz ki.

şimdi sırf bu şekilde bir ilan kötü niyetli olabilir diye düşünerek ne yapmak gerekiyor? ilanı silelim mi? peki iphone satanların ilanlarını, onları da silebiliriz, ya ürün orijinal değilse, parayı alıp kaçacaklarsa, ürünü teslim etmeden? ya ev arkadaşı arayan kişiler seri katilse? bu durum, bir ara yalnız kadınları kaçırıp tecavüz eden taksi şöforü yüzünden taksileri trafikten men etmeye benzer sanıyorum.

hepimiz, 18 yaş üzerindeyiz ki, siteye üye olmanın koşullarından biri de bu. kendi hareketlerimizin sorumluluğunu almak durumundayız.

sabit hale getirme meselesine gelince de, dikkatinizi çektiyse, duyurunun yukarıda olmasını rica eden kimsenin talebi geri çevrilmiyor. kısa bir süre de olsa yukarıda kalıyor duyurular.
  • kahvegibi  (18.12.09 10:57:57) 
trabzomspor fenerbahçe maçına fazla bileti olan arkadaşın da maç yolunda, "ankara istanbul arabayla gidiyorum, benzin parasına ortak olup gelmek isteyen" diyen adamın da soteye çekip domaltmayacağını da bilemeyiz. kan aranıyor numarasını arayıp verilen adrese gittiğimde bayıltıp böbrekleri kaptırmayacağımızı da bilemeyiz hatta.

bu kadar paranoyak olmamak lazım.
  • kibritsuyu  (18.12.09 11:14:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.