[]

Diriliş Ertuğrul çok saçma değil mi?

Merhabalar

Ev arkadaşlarım bayılıyorlar bu diziye. Bense hiç izlenilebilesi birşey olarak göremiyorum.

Nedir yani? Nasıl ödül falan alabiliyor böyle bir dizi?

 
muhteşem yüzyılın ekmeği ile yola çıktılar işin içine son zamanlarda siyaset girdi belli bir kitlenin dizisi olmaya başladı.

hiç izlemedim ama çevremde izleyenler aşağı yukarı aynı fikirdeki arkadaşlarım.
dizinin kalitesini bilmiyorum belki çok kalitelidir belki değildir onu izleyip görmek lazım.

dediğim gibi siyaset girdiği için uzak durmayı yeğliyorum diziden içimden gelmiyor.
  • basond  (20.11.16 12:58:18) 
Otobüslerde metrobüslerde tutunma yerlerini reklamlarını gördükçe çıkarıp yırtıyorum. Başka da alakam yok.


  • Cursed Chico  (20.11.16 13:06:53) 
tarihi bir şekilde öğrenmek, sevmek, daha çok benimsemek gerekir. halkın her kesimi için.
tüm tarihten bihaber yaşamaktansa, en azından bu tür dizilerle insan kendi tarihine bir şekilde yakınlaşıyor. belki kimisini araştırmaya itiyor. tarih bilinci insanın istanbulda bursada sokaklarda yürüyüşünü bile değiştirir. sultanahmet'e bakışını değiştirir, bir hafta sonu bab-ı ali'de gezmeye iter.
karakterleri, olayları, kurgusu, sahnesi ile o dönemi yansıtan yapımları desteklemek gerekir.

üstelik yabancı dizileri izleyen bizler için türk dizileri hiç doyurucu gelmese de bu diriliş ertuğrul ve diğer kimileri yapımı çok sağlam diziler. doğru kelime prodüksiyon mu bilmiyorum. ancak dövüş sahneleri gibi sahneler bir spartaküs kıvamında, değil ise de bir tık altı. çünkü bu adamlarda mal değiller, yabancı yapımları onlarda izliyorlar ve düşünüyorlar, "biz de bunlar gibi bir şeyler yapabiliriz, daha iyiye oynayabiliriz"
bir konuda spartaküs mesela, onu açıp gözümü kırpmadan izleyen ben, bir çok savaş, vahşet sahnelerini, cinsel içerikli sahneleri, işkence sahnelerini yönetmenin hayal gücüne bağlı kalarak açık açık izliyor, beynime alıyorken, burada osmanlının kuruluşu gibi bir zaman ele alınıyor ve tüm parametreler kendimize uygun.

bir çok dizilerde çekildi ve çekiliyor tarih için, öyle bir geçer zaman ki de ve başka o dönemleri anlatan dizilerde çekiliyor. bu iyi bir şey. çocuklara ve gençlere bir şey öğretmenin iyi bir yolu. daha iyi olan kitap okumaktır ama eline kitap verilse kim okumak ister. okulda iken ağlayıp duruyorduk tarih dersi çok sıkıcı, sürekli ezber vs. e al dizi çekilmiş işte en azından. karakterlere bir aşinalık olur. 1299 ezberlenecek bir sayı olmaktan çıkar, dizinin uyandırdığı hisler ile anlamlı bir tarihe dönüşür, zihin onu benimser.
başbakan, cumhurbaşkanı, kim ise, onlarda iyi bir ivmelenme varsa bunu malzeme ederler tabi, bunda pek anormal bir şey yok. bu yeni girişimleri de motive eder. belki bir gün "atatürk" diye de bir dizi çekilir, tbmm'nin kurulurken ki o kaos ortamını atatürkün orada çektiklerini gösler önüne serer. keşke çekilse. bende samimi söylüyorum 2 bölüm falan izledim, ama destekliorum. türk dizileri bir de yabancılar gibi 40 dakikaya inerse, belki de yeniden televizyon başına oturulur neden olmasın. ama reklamlarıyla 2.5 saat ...
  • güneyli çocuk  (20.11.16 13:18:22 ~ 13:26:28) 
sanırım, muhteşem yüzyilin ekmeğini çokça yediği -haremden ibaret osmanlı tabanlı senaryodan- sıyrılarak, daha kabul edilebilir bir senaryonun ekmeğini yediklerinden izleyiciler nezninde tutulmaya başladı.

malum, doğru olmak için eğriliklerden kurtulmak gerek.
  • 1adam  (20.11.16 13:39:32) 
Akp propagandası haline dönüştüğü için izleniyor. Güncel Mesajlar Ertuğrul'un ağzından veriliyor. Yandaşların hoşuna gidiyor


  • burya  (20.11.16 13:43:37) 
Aslında dizi tarihinin belli dönemleri var bir ara ağa dizileri vardı daha sonra bıçkın mahalle delikanlıları şimdi de tarihi diziler


  • Sandman  (20.11.16 17:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.