[]

nasıl motive olmalıyım ?

merhaba, 1 ay sonra bayağa ağır 3 dersimin peş peşe günlerde sınavı olacak. bir türlü çalışmaya başlayamıyorum. nasıl motive olmalıyım nasıl bir program izlemeliyim sizce ? okulu uzatma ihtimali olan dersler. kaldım geçen yıl bu derslerden. oturup çalış dediğinizi duyar gibiyim ama motivasyonum çok düşük. az biraz anksiyete sahibiyim. çıldırmacalar anlayacağinız. :(




 
Ben genelde çıkmış sorulara bakarım. Sonra kafamdan çözmeye çalışırım. Çözemeyince "nasıl çözülüyordu lan bu" düşüncesiyle notları karıştırmaya başlarım. Sonra formülleri falan çıkartırım, kısa bir özet hazırlarım, sonra da tekrar soruyu çözmeye çalışırım. Problemle karşı karşıya kalınca o şeyi çözmek istiyorsunuz ve bu da sizi ders çalışmaya itiyor. Çalışmak bir zorunluluksa motivasyona gerek yok. Sadece yapın.


  • dissendium  (20.11.16 01:18:42) 
çalışacağın masaya otur, masada sadece dersle ilgili şeyler olsun. çalışmasan bile masadan kalkmamaya çalış, belki olur.


  • huleyn  (20.11.16 01:20:08) 
Motivasyon bekleyince gelen bi sey degil. Kimse bayilarak ders calismaz. Basina oturup biraz kendini verince aa oluyo bu iş galiba deyip motive oluyosun işte. Önce işin icine gir. Kitaplari karistir soru cozmeye basla biraz haşır neşir olunca kaptirirsin belki. Durup istek gelmesini bekleme.


  • aquarium  (20.11.16 01:22:24) 
Öncelikle oyun oynadığın veya eğlendiğin bir yerde değil, daha aklına eğlenceyi getirmeyecek bir yer seç, örneğin kütüphane olabilir bu yer.

Sonra bu dersleri geçersen ne olacağını düşün ki motivasyonunun artmasına yardımcı olsun.

Ama en başta "yes, I can do it" ile başla :)

Ve gerçekten derse başladığında geri kalan her şeyi aklından sil hocam.
  • fikrimuhim  (20.11.16 01:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.