[]

nereye gidiyor abi bu ülke böyle?

evet nereye gidiyor bu ülke böyle hocam? peşinen söylüyorum apolitik bi adamım mecliste beni temsil eden hiçbir parti yok fakat bu ülke vatandaşı olarak ciddi ciddi endişe duyuyorum;

- kimse kimseyi dinlemiyor. konu ne olursa olsun mutlak yanlışlarını doğru bilmeye ve sürdürmeye devam ediyorlar. evet çok konuşuldu ama şu tecavüz önergesi olayı mesela, ya abi bu bariz belli çocuk gelinlerin önünü açacak bi şey bi kere falan filan demelerine zerre inanmıyorum kimse kusura bakmasın. kimleri aklayacaklar da bu kadar ne önemli veya bu şahıs kimdir bu kadar 2 gündür türkiye gündemi onun yüzünden bambaşka bi konuya toplandı?

- bakıyorum insanlar zerre birbirlerini dinlemiyor sadece gürültü var. herkes kendi doğrusunu bağırarak anlatıyor birbirine en sıkıntılısı da bu. yani karşı çıkan herkesi de vatan haini ilan etmeleri ayri bi mevzu. vatan hainliği sıfatı bu kadar yerlere düşeli ne ara oldu? muhalif olmak daha doğrusu ak partili olmamak(akp demiyorum çünkü bu sefer sen cehapelisin diyorlar) ne ara vatan hainliği oldu?

- bugün mesela çok çok yakın olmasa da yakın bi arkadaşımla sırf bu konu yüzünden bağlarımızı kopardık. yaşım 30 biz tecavüz kelimesini sadece annemizden gizi saklı izlediğimiz emrah filmlerinde coskun'un sıfatı olarak duyardık. şimdi her gün her an zikrediliyor bu sıfat. bunları çocuklar duyuyor kulaklarına yerleşiyor en önemlisi kirli bi ortamda büyüyorlar ve doğal olarak büyüdüklerinde onlar hiç dinlemeyecekler birbirlerini.

- bugün numan kurtulmuş başkanlık gelmezse iç savaş çıkar diyor. yav ne alaka? başkanlık sihirli değnek mi bi kere dokununca her şey gülbahçesi mi olacak? bayağı bayağı tehdit ediyor. önünüze bi referandum gelecek seçimi siz yapacaksınız ya iç savaş ya istikrar diyor. bu nasıl bi aymazlık?

- ekonominin Allah'a yan bakıyor öyle böyle değil 99-2000 krizinden bile berbat bi haldeyiz her 10 gençten 3'ü işsiz anneler babalar nereye kadar bakacak bu çocuklara hepsi pırıl pırıl çocuklar, zeki, iş yapacak çocuklar ama bırak yeni mezunu 5-10 yıllık adamlar iş bulamıyor bu çocuklar tecrübesizler kim bunlara iş verecek de yetişecek bu gençler?

- her yeni sabaha umutsuz uyanıyorum şahsen. yolda okul servislerinin içindeki çocuklara bakıyorum hepsi tertemiz ve hepsi 10 sene sonra leş gibi olacak her iki tarafın için olacakları söylüyorum.

az buz bi insan değil 25-30 milyon insan ak parti'li değilsen sen fetocusun fetocuysen cehapelisin pkk'lısın kafasında canı burnunda yaşıyor. es kaza metrobüste adamın ayağına bassan yanlışlıkla gebertecek ''vurun bu vatan hainine'' diye.

nereye gidiyor hocam bu memleket? inan kendimden vazgeçtim. çoluğum çocuğum yok bakıyorum yeni evli anne baba adaylarına gözleri parlıyor çocukları olacak diye ama ben niyeyse sevinemiyorum bile onlar için. çocuğum bu devletin okulunda okuyup bu ortamda büyüyecekse gidip bi golden köpek alıp ömrümü onunla tamamlarım yani yeni doğacak çocuklara cidden çok acıyorum.

velhasıl ne olacağız hocam böyle? iktidarı ayrı saçmalar, ana muhalefeti saçmalamaz da hiç sürekli ''soruyorum'' diye başlayan cümlelerden gına geldi, yavru muhalefet zaten peçeteci modunda, diğer tarafta kürtler apayrı dünyalarda özerklik kafalarında bu konularla hiç ama hiç ilgileri yok ki aslında en çok onların ilgisi olması lazım özellikle bu son önergeyle ilgili fakat bakıyorum ülke resmen 8-10 tenekenin bi iplenip yolda sürüklenmesinde çıkan sesler gibi.

bu bölüm nerede bitiyor gençler?

 
aç kalırsak kavga çıkarırız.

basit aslında toplumun geneli olarak siyaset falan umrumuzda değil olsa da bunun için hayatımızı tehlikeye sokacak hareketler yapmıyoruz. ne zaman bu dandik siyasi politikalar ekonomiyi çökertir süpermarketlerde yiyecek bulamayız işte o zaman kavga, dövüş çıkar. Benim beklentim bu yönde.
  • huleyn  (20.11.16 00:27:49) 
Kavga dovus bitmeyecek,belki de iyi gunlerimiz. akli basinda degerli insanlarin gitmesi taraftariyim.


  • ripolip  (20.11.16 00:51:27) 
Eldeki avuçtaki , maddi manevi ; herşeyimiz birtiyor... Çoğu ülke bizim Yok Olmamızı aç kurt gibi bekliyor. Suriye gibi düşmemizden korkuyorum.


  • Erensq06  (20.11.16 01:13:27) 
atatürkçüsü apocusu bir araya gelmeden bir halt olmayack. şu an hepsinin ayrı dertleri var, zor bir olasılık. başka türlü bir şeyler olacağını sanmıyorum.


  • Cursed Chico  (20.11.16 01:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.