boyle bir sey tabi ki var. sevebi de, erkegin daha cok ekonomik kaygisinin olmasi, haliyle hayata daha realist yaklasmasi.
kadin ise orta karar bir masabasi ise ya da memuriyeti kazansa, hayatini adeta gerceklestirmis oluyor ve kendisini film kitap gibi hayaller alemine vuruyor.
yani, nasil olsa ekonomik kaygi yine esinin omuzlarinda olacak. ama erkek kadinin yaptigi bu isi yapmis olsa, yine ekonomik kaygisi devam edeceginden, oncelikli olarak bunu iyilestirmek isteyeceginden, yine kitaba fazla zaman ayiramaz.
kisaca, kitap okuyabilmen icin kafanin rahat olmasi lazim. hadi bu saglandi diyelim, sosyolojik acidan da bunu tetikleyen faktorler var. erkek 24 saat disari cikip istedigini yapabilir, kadin ise bu kadar sansli olmadigindan, aktiviteleri de kisitli, haliyle vuruyor kendini kitaba, filme. adeta mecburi bir uyusturucu.
ayrica kitap okumak en bir abartilmis seyler arasinda basi ceker.
0