[]

kızlardaki kitap okuma merakı

neden erkeklere göre kızlar daha fazla kitap okuma eğiliminde. bu konuyla ilgili bilgili arkadaşlar var mı aramızda ?




 
öyle bir eğilim farketmedim ben, hipotezin kökü hatalı.

çevrenizdekiler belki daha çok gösteriyor olabilir.
  • kurnaz  (19.11.16 20:06:22) 
Aşk hakkında üç beş orijinal laf etmeye çalışanların yazdığı 5 TL'lik kitaplar büyük bir pazarlama stratejisiyle piyasaya sürüldü. Bunları gören kızlarımız aşkın derin sırlarına ulaşabilmek için bu tip kitaplara ilgi göstermeye başladılar.


  • dissendium  (19.11.16 20:07:58 ~ 20:08:35) 
bence de öyle bişey yok.


  • isimsiz uye  (19.11.16 20:10:34) 
tam olarak @dissendium dediği gibi.

kızlarımızın çoğunun okuduğu kitap, kitap değil.
  • empty blank  (19.11.16 20:20:50) 
Bence de öyle bir şey yok. Sadece kızlar bunu daha çok ön plana çıkarıyor, instagrama oraya buraya kitap okurken ya da kitapların fotosunu falan koyuyorlar ya da çevrelerinde konuşuyorlar gibi geliyor bana.


  • lunedi  (19.11.16 20:29:33) 
bence soru hatalı. niye erkekler kitaba daha ilgisiz sorusu daha doğru olurdu. kitap okumayı anomali olarak gören sığırlardan değiliz değil mi?


  • zgrydn  (19.11.16 20:42:57) 
boyle bir sey tabi ki var. sevebi de, erkegin daha cok ekonomik kaygisinin olmasi, haliyle hayata daha realist yaklasmasi.

kadin ise orta karar bir masabasi ise ya da memuriyeti kazansa, hayatini adeta gerceklestirmis oluyor ve kendisini film kitap gibi hayaller alemine vuruyor.
yani, nasil olsa ekonomik kaygi yine esinin omuzlarinda olacak. ama erkek kadinin yaptigi bu isi yapmis olsa, yine ekonomik kaygisi devam edeceginden, oncelikli olarak bunu iyilestirmek isteyeceginden, yine kitaba fazla zaman ayiramaz.


kisaca, kitap okuyabilmen icin kafanin rahat olmasi lazim. hadi bu saglandi diyelim, sosyolojik acidan da bunu tetikleyen faktorler var. erkek 24 saat disari cikip istedigini yapabilir, kadin ise bu kadar sansli olmadigindan, aktiviteleri de kisitli, haliyle vuruyor kendini kitaba, filme. adeta mecburi bir uyusturucu.


ayrica kitap okumak en bir abartilmis seyler arasinda basi ceker.
  • scars dont fade  (20.11.16 09:59:53) 
Onu bilmem de kizlar genelde bos beles kitaplar okuyorlar. Zaman kaybi kitaplar. Kulaga cok cinsiyetci geliyor ama dogruya dogru. Gercekler genelde kulaga hos gelmez zaten:)
Edit: Acemi yazmis zaten. +1

Kitap okuma olayi da abarti zaten. Kitap okumak cok da faydali bir sey degil. Faydali seyler okumak faydali bir sey. Adina kitap denen her sey sana bir sey katmaz.
  • stavro  (21.11.16 22:46:04 ~ 22:51:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.