[]

Mezun olunan lisans programından farklı bir alanda yüksek lisans yapma

Mütercim-tercümanlık ya da diğer adıyla çeviribilim lisans mezunuyum. Dilbilim alanında yüksek lisans yapmak istiyorum ancak ne yazık ki (kafamı taşlara vuruyorum) zamanında yandal vs. gibi bir şey yapmadım dilbilim ile alakalı, en fazla bir iki ders aldık, o kadar. Yüksek lisans mülakat sınavlarına girildiğinde sorulan sorular koca bir 4 seneyi mi kapsıyor? eğer öyleyse insanlar farklı alanlarda nasıl yüksek lisans yapabiliyor? çünkü oturup 4 senelik konu çalışılıp bitirilemez öyle. Ya bana bir fikir medet.




 
mühendislik alanında böyle bir talep olduğunda bu kişiler, bazı fark dersleri almak koşuluyla yüksek lisansa alınıyorlar. Öğrenciler yüksek lisansta, lisans fark derlerini alıp öyle devam ediyorlar. Yüksek lisans ders seçiminde lisanstan ders seçmeyi engelleyen bir durum yok.
eğer sizi yüksek lisansa kabul ederlerse, fark dersleri almanızı isteyebilirler.bunların hangi dersler olacağını, kaç ders olacağını, ilgili bölüm, sizin bölümünüze özel belirleyebilir (ya da önceden zaten belirlemiştir).

sınavda muhakkak lisans geçmişinizi göz önünde bulundururlar. mülakatta herkese aynı sorular zaten sorulmaz. bu nedenle size o bölümle alakalı çok spesifik sorular gelirse, almak istemedikleri için olabilir.
  • furciferpardalis  (19.11.16 20:14:58 ~ 20:16:00) 
ben şu anda farklı bir alanda yl yapıyorum. bir sene bilimsel hazırlık alıcam yl yaptığım programdan. o derslerde 3. sınıf temel dersleri. zaten fakültelerde her bölümün aldığı temel dersler var. ama sen farklı bir fakülteden yl yapıcaksan onu bilmiyorum. mülakatta ise başvurdum program hakkında genel bilgiler sordular. lisans dersleri hakkında temel bilgileri bilip bilmediğimi sordular.


  • keep out  (19.11.16 20:17:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.