[]

kpss a grubu mülakatlarında torpil oluyor mudur?

kulaktan dolma şeyler değil de birebir kesin bir şey bilen varsa, olsa bile 10 kişi alınacaksa 2-3 kişi torpillidir. Hem kpssden ve ydsden yüksek puan alıp(90 üstü puanlar), hem yazılı sınavı geçip mülakat aşamasına gelen herkesin tanıdığı olamaz herhalde. Ben de köprüden önceki son çıkış olarak kpss a kadrosu düşünüyorum ama çok düşünmesem de bu konu kafamı karıştırıyor.
Torpille girmeyen gerçekten başarılı kişiler de biliyorum.
Bu arada evet türkiye torpil her yerde vardır falan bunları biliyoruz ama daha kesin bir şey soruyorum.


 
Ben de merak ediyorum. Bu hafta mülakata giricem.


  • glamdr1ng  (19.11.16 18:50:14) 
@glam hangi mülakat nerenin?


  • limoncello  (19.11.16 19:01:26) 
Bir arkadaşım 16 mülakatta elendi sanırım tam saymadım ama şu anda Ankara Dhmi de çalışıyor uzunluğu bir süredir. Mülakata girdiği dönemlerde cemaat daha aktifti.


  • gozu acik sevisen yahudi  (19.11.16 19:24:36) 
Kesin bilgi : vardır.


  • orhan tv  (19.11.16 19:32:50) 
eski erkek arkadasım su an hazine müsteşarlığında çalışıyor. bir ' tanıdıgını' referans vermiş öyle dedi. eminim torpil değildir!

tabii ki oluyor.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (19.11.16 19:33:07) 
ama bunlar 10 kişide taş çatlasa 2-3 kişidir herhalde kişi çok başarılı olsa da torpilsiz girme şansı yok mu yani? Tamamen olmadığını söylemiyorum özelde de devlette de akademide de vardır.


  • limoncello  (19.11.16 19:36:24) 
taş çatlasa 10 kişide 1 artık ne yazık ki. o da misal tika 10 kişi alır kpss 92 üstü puanla, yds ve kpss puanları hesaplanır. 40 kişi çağırırlar ki daha torpilli olanlar bu listelere giremez. oradaki 40 kişide akrabasına vs ulaşabildiğine söyler gene torpil döner.


  • free bird  (19.11.16 19:38:55) 
@free bird torpilli giren mi torpilsiz giren mi 10 kişide 1? Ben dışişlerine bile giren 2 kişi tanıyorum cidden başarılı kişiler. Torpilleri varmış mıdır bilmiyorum ama zannetmiyorum çünkü gerçekten çok başarılılardı şimdi bunlarda torpil var mıdır?


  • limoncello  (19.11.16 19:45:12) 
arkadaşlar bu vardır diyenler birebir yaşadınız mı böyle bir durumu? ben de merak ediyorum. devlet işlerin torpilsiz bir şey olacağını sanmıyorum ama yine de birinci ağızdan duymak isterim. çünkü bazen insanlar başarısız olduğunda da torpilin arkasına saklanabiliyor. özel sektörde de çok torpil vs. lafı dönüyor ama birçok insanın torpil olmadan kendi başarısıyla çok iyi yerlere geldiğine de şahit oldum. yani bu torpil durumunu birebir yaşadınız mı ya da şahit oldunuz mu?


  • black mamba  (19.11.16 19:45:44) 
@ sour kpss a'da dedim evet mülakat eşittir torpil imajı var ki haksız değil torpil olmasa bile çok subjektif bir şey mülakat. Aslında demek istediğim evet birkaç kişide torpil oluyordur ama sonuçta yoldan geçen adamı almıyorlar, o kadar puan sınav vs. gerekiyor. Bunları başaran herkesin de tanıdığı yoktur herhalde oralarda

edit: bir de kendi başaramayınca torpil vardır yeeea lafı edenler var ki ülkemizde sıklıkla var bunun arkasına saklanan var. Çamur atma.
not: torpil hiç yoktur demiyorum
  • limoncello  (19.11.16 19:47:23 ~ 19:48:40) 
Odtu mezunu kpss'si 96 olan bi arkadaşim bile BDDK'ya murakıp atanmak için torpil buldu. Düşün ODTÜ mezunu kpss'si 96.

Ha tabi ki de hangi partiden olduğu az çok tahmin edilebilir.
  • pomaks  (19.11.16 19:56:48) 
yani mülakat aşamasına gelince illa bir yerlerden referans mı bulmak lazım. Günümüzde torpil hak yemek için değil hakkını yedirmemek için yapılıyor herhalde bu kadar başarılı adamlar bile torpile ihtiyaç duyuyorsa


  • limoncello  (19.11.16 20:01:38) 
Mulakatin oldugu yerde referans şart. Birebir henuz kendim yasamadim ama acik acik evet referansla girdim diyen cok insan taniyorum. Kpss A bilgim yok ama kendi alanimla ilgili bir sinavda ozellikle cok bariz bu. Yazili sinavdan defalarca 80 90 alip mulakatta da sorulara dogru cevap verip elenen cok. Bu torpil yuzunden komisyona isyan edip mahkemelik olan tutuklanan arkadas var. Torpilsiz yerlesenlerin istisna oldugunu dusunuyorum. Bir ihtimal. Basariyla cok baglantisi yok gercekten. Insanlar artik yazili sinava girmeden once referans aramaya basladi. Evet dediginiz gibi basarisiz olsam da yerleseyim degil, basariliyim hakkim yenmesin kendimi garantiye alayim dusuncesi var artik neredeyse.


  • aquarium  (19.11.16 20:08:53) 
ıse gırmıs bırınden 'burada da tr sartları gecerlı' sozunu duymustum.


  • tosunpasa  (19.11.16 22:09:20) 
Birinci ağızdan söylemek gerekirse, referanssız girenler, referansla girenlere oranla çok daha az. Bu bir Türkiye gerçeği, maalesef.

Ancak sen A grubunda Türkiye derecesi yapacak puan aldığında, hakkın yenmesin diye bir referans bulmak zorunda bırakılıyorsun. Çünkü bulamazsan senden daha az başarılı birisi senin önüne geçecek. Bir nevi hakkını yedirmeme çabası diyebiliriz, ne kadar masumane orası tartışılır.

Mevcut baskın görüşlere ters görüşte olsan da gerçekten başarılıysan, önemli kurumlara girme imkanın var.

Şimdiye dek de, gerçekten elinden geleni yapıp da iyi puan alan ancak bir kuruma yerleşemeyen birini görmedim ben. Elbette yoktur demiyorum ama benim gördüğüm herkes emeğinin karşılığını aldı.

Spesifik soruları olan da varsa mesaj atabilir.
  • Tyler89  (19.11.16 22:18:14) 
genele vurunca 10 kişiden 1'i torpilsiz girmiştir, a kadrosu için.
dışişleri genel olarak bunun yegane istisnası sayılabilir. her kurumda aynı olmuyor torpille alım oranı. torpil olmasa bile doğru kişiyi referans göstermişlerdir girerken. ya da sam'da staj yapmıştır oradan birileriyle tanışmıştır. onlar yönlendirmiş olabilir.

  • free bird  (20.11.16 01:31:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.