[]

Starbucks, French Press, Kenya Origin falan filan

Ya simdi bu bodum marka french press aldim buyuk boy, icinden kasik falan da cikti (7gr). Icindeki kullanim klavuzuna gore 10g kahveye 180ml su koyun diyor.

Ben 28gr kahve koydum 7gr x 4 seklinde, fp'in kapasitesini bilmiyorum ama yarisina kadar da su koydum, demleme seklimde falan sikinti, herseyi usulune gore yaptim lakin kahve cok flat geldi bana, sanki su gibi. Originden mi kaynaklaniyor bu? Suyu mu fazla koydum diye dusundum fakat icinde 300ml su yoktu yani. Ayarlayamadim mi diye dusunuyorum, normal'e gore bayagi kahve koydum icine cunku. Nasil yapiyorsunuz siz bunu?

Aydinlatin beni lutfen

 
Bildiğim kadarıyla suyun önce yarısı konuluyor. Bekletiliyor biraz demlensin diye. Sonra diğer yarısı koyuluyor.


  • glamdr1ng  (19.11.16 13:11:05) 
www.starbucks.com.tr

buradaki video'da ve yazilanlarda boyle birsey gecmiyor. barista arkadaslar da boyle birsey soylemedi
  • bollocks44  (19.11.16 13:13:37) 
Icimi nasil o onemli. Starbucksda direk karton bardaga koyduklarindan koyu gelmesi normal kahvenin. Ben iki yemek kasigi kahve 600ml su koyuyorum.


  • duyurumvar  (19.11.16 13:45:55) 
siz de cok az kahve koyuyormussunuz, 2 yemek kasigi kahveye onerilen su miktari 180ml


  • bollocks44  (19.11.16 13:47:28) 
kaynamış suyu içeçeceğin bardağa koyup ölçerek kahvenin üstüne ekleyebilirsin. kahve zevkine göre olmakla birlikte bir bardak-kupa vs su için en az 1 ölçek kahve koyman gerekir daha sert istiyorsan arttır. 5-6 dk da bekleme yeterli


  • claws of perdition  (19.11.16 13:56:16) 
Ben baya tepeleme koyuyorum. Tam tadini boyle tuturdum kendi damak tadima gore.


  • duyurumvar  (19.11.16 14:24:00) 
ben her 125 ml ye 7gr kahve koyuyorum. youtube'daki videolarda böyle söylüyor ve ben böyle sevdim. kahve size yumuşak gelmiş olabilir onu değiştirin bence. yoksa kahve oranının bundan çok fazla olmaması gerektiğini düşünüyorum. suyu ölçerek deneyin bir de.


  • slow like honey  (19.11.16 14:27:07) 
dayanamayim bu aksam gittim starbucks'a 50 gram kahve koyacaksiniz dediler.


  • bollocks44  (19.11.16 21:58:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.