[]

reçetesiz gözlük alabilir miyim

8 yıl önce almıştım gözlüğüm duruyor. oradan numara bulup reçetesiz numaralı gözlük verirler mi?




 
Gözlük reçetelerinin geçerlilik süresi var bildiğim kadarıyla. Altı aydı sanırım.


  • alperz  (19.11.16 12:00:47) 
katkı filan istemiyorum parayı basıp da alamıyor muyum?


  • cedex  (19.11.16 12:01:42) 
Katkı olayını bilmiyorum. Gözlükçünün "altı aydan eski reçetelere cam yapmıyoruz" dediğini hatırlıyorum. Belki de yanlış hatırlıyorumdur. Bence en iyisi Atasun'u falan ara sor.


  • alperz  (19.11.16 12:08:30) 
arkadaşın sorusu, gözlük camımı bir şekilde ölçtürüp aynısı tekrar alabilirmiyim

yani gözlükçüler gözlük camını ölçebiliyor mu? soru bu.
  • killerbee  (19.11.16 12:20:03 ~ 12:20:33) 
Okumadan cevap yazınca böyle oluyormuş demek. Reçete yoksa cam vermezler bence.


  • alperz  (19.11.16 12:21:01) 
camın numarası ölçülebilir bir şey.

mahalle arası optikçiler camı okumayı bırak, gidip "bana şu şu numara gözlük yap" desen bile yaparlar. camı okuyup aynısından yap dersen de yaparlar haliyle.

ama atasun matasun gibi marka optikçiler ya illa reçete istiyor, ya da daha önceki gözlüğü atasun'da yaptırmışsanız kendi kaydından bakıp görmek istiyor. kullandığınız gözlük eskimiş, numarasındanda bir şikayetiniz yok, al aynısından yap dersen yapmıyorlar.
  • kibritsuyu  (19.11.16 12:46:13) 
no siparisi veriyosun ama receteyi istiyorlar gecerliligi de uc gundur recetenin


  • çaykovski  (19.11.16 13:09:27) 
gözlüğü bir alete sokup camların numaralarını görebiliyorlar fakat yeni bir düzenleme var gözlük ve lenslerle ilgili. sigortadan faydalanmayacak olsan bile reçete lazım. yine de optikçilerin el altından iş yaptıkları da oluyor. ben lens almaya gittim geçenlerde, adam reçete olmazsa olmaz falan dedi önce. iyi dedim tam çıkıyordum dükkandan gel abi gel dedi verdi.


  • nrmnm  (19.11.16 14:55:18 ~ 15:24:18) 
gözlük duruyorsa götürüp bu cam numarasında gözlük istiyorum diyorsun yapıyolar. 4-5 kere yaptım elimde reçete olmadan.


  • nolmus yani  (19.11.16 15:17:45) 
Bazi gozlukculerin doktorlarla anlasmasi oluyor. Gozlukcuye gittiginde seni yan binadaki doktora goturuyor bes dakikada olcum yapiliyor, asagiya iniyorsun aliyorsun gozlugu. Doktor parasi da icinde.oluyor.


  • thewizardofearthsea  (19.11.16 19:05:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.