[]

internete bağlantı sorunu-nedir ki sorun?

Sevgili duyuru ailesi, işte yine bir (ühühüh) teknik soru ile karşınızdayım.

Şimdi efem 1 saat önce filan bu benim bilgisayar kitlendi. Kapattım, sonra açtım.

Açtıktan sonra şöyle bir durumla karşılaştım. Msn bağlanmıyor, Internet Explorer ve Google Chrome ile internete girilmiyor. Firefox çalışıyor, Outlook Express çalışıyor, maillerimi alabiliyorum.

Genelde Windows update leri yaparım, antivirüs programı olarak da Kaspersky var. 3 gün önce taratmıştım. Şimdi bu sorun olunca tekrar tarattım. Bi tane trojan buldu, sanırsam silemedi. Ertelendi yazdı.

Sizce sorun nedir? Bu trojan olabilir mi? Ne yapayım.

Bu arada Windows updatelerin sadece Internet Explorer üzerinden yapıldığını gördüm. Vay anasını dedim. Başka browserda ısrarlıysanız girin bakın, kendi işinizi kendiniz görün siteden diyo ama pek de bişi yok update sitesinde.

Ah bir hayırsever teknik deha arkadaş baksa. Sevgiler, saygılar efem.

 
ie yi araclar --> internet secenekleri menusunden sifirlamayi bir deneyin.


  • helenart  (18.12.09 01:25:03) 
sıfırlamak derken? açtım menüyü ama bulamadım öyle bişi.

cache ları vs taratmadan önce silmiştim ayrıca.
  • mea maxima culpa  (18.12.09 01:33:36) 
kaspersky muhtemelen bir sonraki acilisa kadar ertelemistir silmeyi. taratma islemi bittikten sonra bilgisayari kapatip yeniden actiniz mi? yeniden baslatmayin ama, kapatin, bir sure bekleyin ve tekrar acin.

internet secenekleri'ne girdikten sonra, gelismis menusunde, varsayilanlari geri yukle gibi bir sey olmasi lazim, sanirim onu diyor helenart da.
  • dahicocuk  (18.12.09 01:39:11) 
@helenart ve @dahicocuk. çok çok teşekkürler.

nihayet bulabildim "reset" diye bir seçenek varmış. herşey düzeldi.

Allah razı olsundan başlayarak, Allah tuttuğunuzu altın etsin, çoluk çocuğunuza bağışlasın, sevdiğinize kavuştursuna kadar bütün dilenci dualarını ediyorum sizin için.
  • mea maxima culpa  (18.12.09 02:02:54) 
bende sistem yukleme arasinda cevap yazdigim icin, secenegin hangi sekmede oldugunu yazmayi unutmusum.

gecmis olsun sorun cozulmus :))
  • helenart  (18.12.09 02:09:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.