[]

kendi hayatının kahramanı olmak ?

İyi geceler mutluluğa huzura sevgiye aşka kucak açmış ekşiduyuru ailesi :)
Ben 24 yaşında garip bir öğretmenim bir doğu ilinde.Hukuk fakültesi kazandım bi de bu sene dgs ile. Ancak bu hukuk fakültesi zorluyor beni.
Seviyorum aslında hukuku ama bi sevgili olmadan da hukuk filan boş geliyor. Niye sevgilin yok derseniz biraz sosyal yanım eksik galiba.Özgüvende kırık olabilir en azından korku var onu biliyorum.
%28 engelim var sağ tarafım zayıf biraz ama öyle açık açık belli olmuyor.Ama hayatıma çok etki ediyor.Bu yüzden hiç sportif değilim mesela. Elde de zayıflık var çalgı çalma işi de zor geliyor.
Maddi durum olarak ben de 1 araba var bi de 70 bin lira. Babam koklatmıyor da onda da 1 milyonu aşkın nakit var. Ortalamanın biraz üstü yani. Belki saçmasapan şeyler anlattım da bunların hepsi sadece bir sorunun çözümünü bulmak için
Ben doyumlu bi ilişki yaşamak istiyorum da elimde pek bi yetenek yok.Bu şartlar altında hukuk sınavlarına da kafa yorasım gelmiyor. Kendimi sosyal yetenek olarak geliştirmedikten sonra hukuk okumuşum ne olacak gene aynı devam edecek.
Doğru mu sizce tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

 
En basitinden hukuk okuma isini kendin icin yap. Bir seyleri baskalari icin degil de kendin icin yapmaya basladigin zaman mutlu olursun zaten.


  • yuzır  (19.11.16 00:59:53) 
git abicim tanış birisiyle. 10 kişiyle tanışmayı denesen 1 olur istatiksel olarak. her denemen bir öncekinden daha iyi olacak. amacın rezil olmak olsun. kaybedecek bir şeyin yok.


  • kelepir  (19.11.16 01:11:17) 
bak kral şu hayatta ne yapmak istiyorsan onu yapacaksın. seni gözüm tuttu içim ısındı ondan yazıyorum.

öğretmenlik mi yapıcan ? hukuğu mu bitireceksin ? ne istiyorsan onu yap! ikisini birden yapacak mısın yap. farklı şeyler istiyorsan onlara yönel.

farkettiğim kadarıyla sen de can sıkıntısı var , eksiklikler var sosyal eksiklikler var ilişki eksikliği var. herkes de eksiklik var. bana kalırsa ben çoğu şey için yeterliyim. en azından çoğu insanın yaptığı seyleri ben de yaparım fakat bana da insanlar çok soğuk geliyor dünya kapital geliyor birşey yapasım yok. sonuç olarak ben de de herkes de de sorun var salla geç bunları.

sportif değilsen sportis olmaya başla bence ilk olarak. ya arkadaşım ne hallerde olanlar spor yapıyor. sağ tarafını güçlendirmekle başla. belden aşağısı olmayan insanlar neler yapıyor. iki bacağı olmayan adamda ne vücut var.



i.dailymail.co.uk
  • Caaannn  (19.11.16 01:15:50) 
Kötü bir kafa bu. Engelli olduğun için kendini eksik olarak görüyorsun ve bu eksikliği para ile kapatmaya çalışıyorsun. Kendine saygı duy. Kimse seninle paran için birlikte olmasın.


  • dissendium  (19.11.16 01:18:07) 
İlişki anlamında ciddi eksik var bi sevgilim oldu. o da 2.5 yıl sürdü. çevremde çok kız var ama arkadaş muhabbetinden ileriye gitmiyor. hiçbiriyle ileri sarmadı muhabbet.


  • ramazanali  (19.11.16 01:28:24) 
Ozguvenim yok ama param var dusuncesinden bi sıyrıl önce. Bahsettigin engel oyle çok da engel olmamalı sana. Biraz o engelin arkasina sıgınıyorsun gibi geldi bana. Yapabildigin kadar gelistir kendini. Fakulteden cevre yap iste ne guzel. Engelini unutmaya calis cok buyutme gozunde.


  • aquarium  (19.11.16 01:29:47) 
olabilir @dissendium önemli bi nokta. çözümünü de bulsam süper olacak


  • ramazanali  (19.11.16 01:31:44) 
pozitif birisine benziyorsun. Sen varoldukça etrafın da varolur, o yüzden sen önce kendi işlerin ile ilgilen sonrasında bazı şeyler kendiliğinden olur. Böyle bir şey olacak gibi bir aşk veya sevgili diye beklentiye girince insan üzülüyor.


  • evimin paspasi  (19.11.16 01:48:50) 
Hocam sevgili olmadan hukuk boş geliyor demişsin, oradaki bağ nedir? Hukuk okumak istiyorsan, hukuk oku. Bunun sevgiliyle alakasını göremedim.

Öbür yandan engelli olmayı kafanda çok büyütüyorsun. Herkesin zayıf olduğu yanlar var ve herkes o zayıflıklarını suçlayıp, onların üstüne gidip etkisini azaltmaya çalışıyor. Evet, senin zayıflığın daha nadir olan bir şey ve bunun dolayı da kendini diğer insanlardan farklı hissediyorsun, öz güvenin düşük. Yalnız insan psikolojisinde şöyle güzel bir eğilim var: sen kendini nasıl yansıtırsan karşındaki onu görüyor. Engelli olmayı zihninde ve dolayısıyla karşındakiyle iletişim halindeyken öne koyarsan, o da onu görür. Hepimiz gibi elbette senin için de insanların aklında başka sıfatlar vardır. Yakışıklısındır, paran vardır, (bunun ön planda olması hoş değil gerçi ama özellikle buna bakanlar da var, yapacak bir şey yok) düşüncelerin, sohbetin, duyguların güzeldir.

Burada işin güzel bir başka tarafı daha var; ekşi şeylerde bir yazar olayı çok güzel anlatmıştı: erkekler kadını görünce, kısa bir sürede aşık olur. Bizim devreler öyle bağlanmış. Kadınlar ise erkekte ona bakar, buna bakar, tartar biçer, sonra tamam der. Senin kendin olarak yansıttığın ve kendini geri tuttuğun şey engelinse, karşındakine yansıttığın bir şey var. Oysa başka özelliklerini yansıtsan onları görecekler, tartıp biçmeleri için daha çok şey sunacaksın. Kadınlar hiç aklına gelmeyen şeylerden birden hoşlanabiliyor.

Spor yapmak veya çalgı çalmak sosyal gelişmenin tek araçları da değil. Kitap oku, film izle, yaz vs. hoşuna giden başka bir şey yap. Hem sevdiğin bir şeyde gelişirsin, bu da öz güvenini artırır. Mesela ben de spor yapmıyorum ya da çalgı çalıyorum ama işimde çok iyiyim; çalışırken iyi olduğumu belli ediyorum, yüzümde yansıtıyorum ve eski kız arkadaşımla aynı yerde çalışırken bir gün gelip "sen çalışırken acayip seksi oluyorsun" demişti.

Zayıflığını arka plana al, zayıflığın hakkında insanların ne düşündüğünü de umursama,sevdiğin şeyi kendin için yap. Sen bunları benimsediğinde gerisi gelecektir.
  • kaportaci mahmut  (19.11.16 03:38:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.