[]

Şu psikolojik/nörolojik olay nedir?

Şimdi gençler arabayı park edip indiğimde teybi bir şarkı çalarken kapatıyorum. Sonra ertesi gün arabaya binip teybi açmadan önce dün hangi şarkıda olduğumu, hatta neredeyse nakaratın neresinde kaldığımı bile hatırlıyorum. Açınca da gerçekten önceki gün kapattığım yerden devam ediyor müzik. Bunun bilimsel bir açıklaması var mıdır? Hani araba sürmek insanın fizyolojik hareket halinden (yürümek, koşmak) farklı ya, bellek o durumdan çıkarken olayı özellikle hibernate mi yapıyor; yoksa ben rain man miyim, nedir bu olay?




 
teyip zaten kaldığı yerden devam eder aracı açınca mahmut abi :/ radyo mu demek istedin yoksa?


  • mahone  (18.11.16 21:47:24) 
Ya mp3ten dinlediğim şarkı işte. Ertesi gün bindim mesela; müzik sistemini açmadan önce hatırlıyorum "nakaratın şurasındaydım" diye. Açıyorum, tak dediğim yerden devam ediyor müzik. Windows'ta hibernate olayı var ya, bunun benzeri zihin için de mi var?


  • kaportaci mahmut  (18.11.16 21:51:21) 
ben olağanüstü bir durum görmedim (:


  • Ufuk  (18.11.16 22:10:48) 
bilimsel açıklamasından ziyade bu tip otomatik davranışları bir şekilde ben de hatırlıyorum,
mesela evden çıkıp sokakta yürürken "evin kapısını iyi kapadım mı la acaba" diye düşünürken tam o günkü evin kapısını kilitleyiş anım, o sırada dinlediğim şarkının ilgili bölümü zihnimde canlanıyor v.s

senin de muhtemelen teybi kapama esnasında çalan şarkının kısmı zihnine kazınıyor, ertesi gün tekrar elini oraya götürdüğünde o mevzu tetikleniyor. iki üç gün önce akşam nerede kaldığını düşün mesela teybin bulamayaiblirsin.
  • luchetti  (18.11.16 22:16:13) 
Zeki müren radyo yetenek seçmelerine katıldığında repertuar dosyasındaki yüzlerce şarkıdan herhangi birinin herhangi bir ölçüsündeki herhangi bir notadan başlayarak o şarkıyı icra edebiliyormuş. Bir ihtimal, hayvan gibi mutlak kulağın olabilir, farkında olmayabilirsin.


  • kargn  (19.11.16 01:43:41) 
sen raymondsun abi.başka bi açıklaması yok bunun.


  • mungojerry  (19.11.16 18:36:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.